Gyermekkori székrekedés

Tisztelt Doktor úr! Kisfiam szeptemberben lesz 4 éves, régóta küszködik székrekedéssel! többször is kellett neki beöntést végezni! rengeteg mindent kipróbáltunk már hashajtók, gélek, aloevera stb de mindig ugyanaz történik, hogy eleinte hatásos de később amikor megszokja onastól kezdve nem használ! Sajnos mivel elég válogatós így a gyümölcsökkel, zöldségekkel harcolok, hogy megegye! mivel apukájának pajzsmirigy problémája van ezért egy évvel ezelőtt megnézettük neki is és enyhe alulmüködést mutatott, szed rá gyógyszert és azóta eddig jók az eredményei de a székrekedés nem szűnt meg! 1 évvel ugyanekkor nézettünk ételallergiát és lisztérzékenységet is! szerencsére nem lisztérzékeny de az ételallergia eredménye számomra nem egyértelmű és sajnos azóta se kaptam senkitől rá egyértelmű választ! értékek vannak megadva: 1: alacsony, 2: kissé emelkedett, 3: emelkedett a tojásfehérjén és a tőkehalon kívül mert ezek lettek nullák mindenre 1es és 2est mutatott! és volt egy 3asa a szezámmag! Létezhet az, hogy mindenre allergiás lenne? Azt szeretném megtudni, hogy mit jelentenek ezek a számok kifejezések és hogy mennyire biztosak ezek a vizsgálatok? növényekre és állatszőrre is nézték ott is 1es 2esek voltak de soha egyet nem tüsszent nem viszket a szeme tavasszal vagy ha macskával játszik! és van még egy dolog: már régóta szobatiszta éjszaka se pisil be soha de kakálni csak gatyába hajlandó...! Én azzal hozom összefüggésbe, hogy amikor egyszer a kórházba volt beöntésen és még pelusos volt pont a szobatisztaság előtt állt és rákényszeritették a bilire és onastól kezdve egy darabig rá se mert nézni a bilire....! Szerintem lelki dolgok is állhatnak a háttérben mert volt hogy láttam hogy visszatartja meg van hogy mondja hogy most nem majd holnap kakálok meg ilyesmi...! Nagyon szeretném ha találnék rá valamilyen megoldást mert nagyon borzasztó nap mint nap! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza székrekedés témában

Leírása alapján úgy tűnik, a székrekedés esetében nem szervi eltérésről van szó (a különböző módszerek kezdeti hatékonysága e mellett szól) . A korábbi rossz élmény és a kialakult reflexes gátlás okozhat ilyen problémát. Mindenképp érdemes gyermek-pszichológust felkeresni és a székelési szokásokat megpróbálni rendezni. Az ilyen jellegű allergia-vizsgálatok még felnőttek esetében is korlátozottan értékelhetők.

Kérdés: 2016. július 19., 23:50; Megválaszolva: 2016. július 20., 08:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
Zsibbad mindkét lábam, mi lehet az...
Tüdő Ct Eredmény
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés
Gyomorpanaszok