Csontdaganat lehet?

Tisztelt Doktornő! Egy hónapja vettem észre a kulcscsontomon egy dudort. Sosem tört el, és még csak meg sem sérült. 2 hónapja tapogatóztam pont ott, akkor még semmi nem volt ott tapintható Fájdalmatlan, csontkemény, nem mobilis. Mivel eleve orvosira készülök, elég sokat foglalkoztam és foglalkozok ilyenekkel. De persze még így is nagyon keveset tudok, viszont gyanítom, hogy csontdaganat. Nincs sem bőrpír, sem nyomásérzékenység, és az egész kb. 1-2cm., viszont körkörösen körülveszi az adott szakaszt, és ez elég nagy aggodalmat kelt bennem. Ez a jobb kulcscsontom érinti. Az már csak mellékes(vagy nem) , hogy a bal vállizületem, és bal térdem is is kb. 2 hete minden nap fáj többnyire terheléskor, de gyakran nyugalomban is, pedig egyáltalán nem erőltettem meg, nem ütöttem meg, nem húzódott meg. És akkor most gondolom fölmerült Önben, hogy miért nem fordultam eddig orvoshoz. Nos, fordultam. Négyszer. Egyszer megtapogatta, majd Voltarent javasolt rá. Másodszor Flector gélt. Harmadjára nem mondott semmit, negyedjére legalább sikerült annyit elérnem, hogy elküldjön laborba (általános vérvizsgálat) . Másnap meg is lett az eredménye, és lásson csodát, tökéletes a vérképem. Utána megkérdeztem, hogy elküld-e röntgenre, beutal-e valahová de közölte, hogy felesleges, inkább foglalkozzak mással. Azt, hogy méretbeli elváltozás volt-e mióta felfedeztem, nem tudom megmondani, mivel minden nap többször is kényszeresen megtapogatom. Csak annyit tudok biztosra mondani, hogy komolyabb eltérést eddig nem tapasztaltam. Mellékelek egy képet az elhelyezkedéséről és, hogy pontosan mit tapintok ott, hátha segít majd valamit. Azt szeretném kérdezni, hogy mégis mi lehet ez? Persze tudom én, hogy képalkotó vizsgálatok nélkül semmi biztosat nem lehet mondani, de azért jó lenne valami konkrétum. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Balogh Andrea válasza csontdaganat témában

Kedves Kérdező!

Nem gondolom, hogy csontdaganat lenne, a csontdaganat legjobban a combcsontot, felkart érinti. Mindemellett a daganat nem ilyen jóindulatú, hogy heteket nagyobb tünetek előrehaladása nélkül várna. A másik, hogy térdfájdalom, vállfájdalom, azaz ízületi fájdalom szintén nem tartoznak a csontrák tünetei közé. Legvalószínűbbnek azt tartom, hogy elaludta, meghúzta a vállát, térdét, nem tudom sportol-e valamit, ott is meghúzhatta. Azt kell, hogy mondjam, hogy amíg lediplomázik, addig számos betegséget fog magán diagnosztizálni, tapasztalatból tudom magamról és kollégáim példájából:) de a biztonság kedvéért és hogy Ön is megnyugodjon, egy röntgent kuncsorogjon ki egy megértő kollégától a kulcscsontjáról. Remélem, sikeres orvos válik majd Önből!

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. április 24., 03:50 ;Megválaszolva: 2016. május 09., 09:02
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV
Kideríthető-e, hogy voltam-e covid...