Állandó hasi fájdalom

Tisztelt Doktor Úr. Édesanyámnak már évtizedek óta van alhasi fájdalma, kisebb-nagyobb mértekben, néha volt, hogy hónapokra, évekre is tünetmentes volt, azonban az utóbbi kb. 5 évben jobban állandósult ez a fájdalom, azonban az utóbbi kb. fél évben már nagyon nagyon fáj a hasa, köldöktől lefelé, és néha a köldök irányában is. Égő érzést érez, tehát nem görcsös a fájdalom, hanem tompa, mély fájdalom. És az az érdekes, hogy szinte mindig éjjel jelentkezik ez a fájdalom, különösen éjfél után, és ez tart reggelig. Van, hogy nappal is fáj, mostanában már így van. Ugyanakkor a dereka is fáj, csontritkulást, lumbágót, isiászt, állapítottak meg a reumán. A reumán azt mondják, hogy átsugárzik, és ettől fáj annyira a has. Volt nőgyógyásznál, többször is, több helyen is, rákszűrésen is, semmi bajt nem találtak. Urológián találtak baktériumot, a normál érték 60, és amit találtak az 6600 volt. Nem tudom sajnos, hogy milyen baktérium volt, Erre kapott gyógyszert, be is szedte, és a baktérium megszűnt, de a hasa továbbra is fájt, és fáj. Kb fél éve eléggé szorulása van, van rá eset, hogy 4-5 naponta kell csak WC-re menni, és most már csak hashajtóval tud wc-re menni. Cukorbeteg, kb 8 éve inzulin injekciót használ, így állapota egészen jó. Amúgy nem fogy, nem fáradékony, - csak ami a korához viszonyítva normális - jó étvágya van, energikus. Kérdésem az lenne, hogy ha belgyógyászatra ill gasztroenterológiára fordulna, feltétlen szükség van-e béltükrözésre - mert ettől nagyon fél - lehetséges -e vérből, vagy valami más módszerrel közelebb jutni a problémához? Illetve, ha muszáj a béltükrözés, azt végzik-e altatásban? És még azt is szeretném kérdezni, hogy Önhöz van-e lehetőség beutalóval eljutni?

Dr. Plósz János válasza alhasi fájdalom témában

Ha a panaszok hátterében rosszindulatú vastagbél folyamat merül fel, akkor a tükrözésen kívül egy székletből végzett enzim-teszt (Schebo m2pk) tud segíteni a diagnózisban (ha ez a teszt negatív pár hónapon belül két alkalommal, akkor véleményem szerint nincs szükség a tükrözésre) . Ha mégis, végezhető altatásban, de én jelenleg csak magánrendelés keretén belül tudom ebben a formában megnézni. Bódításban Debrecenben a Kenézy Kórház Endoscopos Laborjában tudom esetleg megvizsgálni.

Kérdés: 2016. március 08., 16:45 ;Megválaszolva: 2016. március 08., 16:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
Görcsös érzés a has alsó felében
Mi lehet az oka annak, hogy a hasam alja görcsölés szerűen egészen a lenti zónában fáj? Voltam mosdóban, és a nagyobb dolog elvégzése után...
Mitől lehet kemény az alhasam?
Üdv! Körülbelül 1 éve érzek egy kellemetlen érzést az alhasamban, a köldököm alatt. Szinte az egész alhasamban van egy diszkomfort érzés...
Sürgős segítségre lenne...
Tisztelt Doktor úr! Édesanyám 48 éves látássérült 3 gyermekes nő. Két héttel ezelőtt erős, szűnni nem akaró hasi fájdalmak jelentkeztek...
Mitől lehet feszülő érzésem a...
Üdv! Hónapok óta furcsa, feszülő érzést érzek az egész alhasamban, köldöktől lefelé. Az emésztésem is lelassult, de nincs hasmenésem, és...
Vastagbél-végbélrákom lehet?
Tisztelt Doktor Úr! Több hete tartó alhasi és bal alhasi (talán sigmabél körnéki) fájdalmam miatt hétfőn a kórház sűrgősségijén kötöttem...