Szövettan eredmény értelmezése

Tisztelt Doktor nő! Műtét után a bal oldali adnexum, endometriosis cysta szövettani vizsgálatára került sor, melynek oka, hogy a CA125 emelkedett értéket mutatott (283) . A szövettan tartalmazza, hogy "a CD10 egy területen pozitív. Az egyik cyszta belfelszinén endometrioticus hám, valamint stroma látható berlinkék pozitív haemosiderin tartlmú macrophagok mellett." Kérdésem, hogy mit jelentek a leírtak? Az eltávolított endometriosis okozhatta-e az emelkedett CA-125 értéket? (A CA-125 mellett a CA 19.9 is magasabb a normál értéknél.) Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Tóth Judit válasza tumormrker témában

Kedves kérdező!

A Ca125 értéke lehet magasabb akkor is, ha nem rosszindulatú a petefészek elváltozása. A hashártya izgalmát jelzi. Van egy célzottabb petefészek marker, ami közelebb vihet a diagnózishoz, de messze a szövettan a legbiztosabb.

Ebben meg lehet nyugodni, nem rosszindulatú.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. január 27., 14:58; Megválaszolva: 2016. január 31., 13:26
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...