Vizsgáltassam e tovább a gyermekemet magas Eosiniphyl érték miatt

Tisztelt Doktornő! 12 éves fiam laboreredményén az Eosinophyl szám magas lett 12, 40 a tartomány <7, 0 és 1, 06 G/l tart.<0, 7. A megbízott illetve a helyettesített háziorvos annyit kérdezett, hogy allergiás e a gyerek és hogy van e kutya macska a családban, mennyire érintkezik vele. Nos allergiáról nem tudok, de az nem azt jelenti, hogy nincs neki, kutyánk van csak az udvarom van lakásban nincs nem érintkezik vele a fiam napi szinten. Felírt az orvos veromont tablettát. Kiváltás után olvastam el, hogy bélféregre való. De a gyermekemnek nincs bélférge nem is volt soha. Egy hónap múlva megint vigyem vérvételre hátha változott az eredmény. (Hátfájása miatt küldték el laborba) Nem értem és nem is tudok igazából megnyugodni, hogy miért olyan tablettát kapott, ami lehet nem is a baja és hogy vigyem esetlegesen allergia vizsgálatra? Se székletvizsgálatra nem küldték emiatt se sehova, csak, hogy az eredménye, amit írtam magasabb lett ezért kapta a tablettát.Én úgy gondolom, hogy nem kellene kísérletezni egy gyermekkel. Mivel sajnos május óta nincs állandó háziorvos csak helyettesítés ezért nem is tudok igazán kihez fordulni a problémámmal. Nagyon ritkán járunk orvoshoz. Tudna valami tanácsot adni, hogy hova forduljak, vagy, hogy vigyem e még további vizsgálatokra? A veromont tablettával kapcsolatban is hogy egyáltalán be adjam neki? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Balogh Andrea válasza magasabb eosinophyl szám témában

Kedves Kérdező! Az eosinophyl szám valóban főleg allergiában illetve bélférgesség esetén szokott magasabb lenni. Ha nem látnak férget ürülni a székletből akkor széklettenyésztést és úgynevezett végbéltörlést lehet az ÁNTSZ laborjába beküldeni, ezekkel a vizsgálatokkal a bélférgeket ki lehet mutatni. Sok esetben egy enyhe allergiás nátha esetén is megemelkedik az eosinophyl szám. Én nagyobb problémára ilyen értéknél nem gondolnék. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2016. január 22.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről