Adenomyosis

Tisztelt Doktor Úr! Kér gyermekem van. Másfél éve szerettünk volna 3. gyereket, egymás után háromszor volt pozitív tesztem fél éven belül, de mindhárom vetéléssel végződött. Ebből 2 terhességet be kellett fejezni, a 3. spontán vetélés volt. Ezután fél évig nem próbálkoztunk, férjem és én is voltunk genetikai vizsgálaton, ahol semmilyen eltérést nem találtak. Fél év után visszamentem az orvosomhoz és kértem, alaposan vizsgáljon meg, hogy lát-e valamilyen eltérést, ami miatt nem jöhet össze a gyerek. Azt mondta minden rendben, kicsit nagyobb a méhem, de ez normális. Azóta próbálkozunk, de még semmi. Elővettem a legutolsó leletemet, amin az áll, "adenomyosis a hátsó falban". Ennek egy picit utána olvastam, de mindent írtak róla, csak azt nem, hogy ez normális. Az ehhez társuló tüneteket produkálom, kivéve a rendszertelen vérzést. Nem vagyok türelmetlen, de nem gondolom, hogy lenne mire várnom? Nem tettünk le a 3. gyerekről, de mindenképp szeretnék tájékozódni, hogy erre egyáltalán van-e még lehetőségem? Köszönöm előre is a válaszát, tisztelettel.

Dr. Tekse István válasza adenomyosis témában

Kedves Kérdező! Ezt (az adenomyosisos cisztát) a műszeres befejezés okozta nagy valószínűséggel, ilyen előfordul. Kivizsgálás szükséges olyan intézetben ahol habituális vetélés irányában ez megtörténik (bár ez még, definíció szerint nem az). Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 22.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről