Gerinc, csigolyabántalom, tartós ülés.

Tisztelt Doktor úr! Olyan probléma felől érdeklődnék, hogy a tartós ülő és mozgásszegény életmód okozhat-e ilyen tüneteket: Állandó gerincropogás ha a hátam balra, jobbra mozgatom illetve ugyanez a nyakamnál is. (Hason fekve alszom, állítólag ez nagyon nem jó a nyaki gerincrésznek, sem az állkapcsomnak) Illetve néha nem érzem teljesen stabilnak a járásom, nem szédülés mert pl. vakon is meg tudok tenni 15m-t "egyenes" illetve egylábon állás stb is megy...és néha olyan érzésem van mintha pl. lifteznék/bezuhannék fél másodpercig egy gyorsat ülés közben (állás közben még sosem volt, de ez is nagyon ritkán) . Illetve liftet használva kiszállás után sem érzem teljesen stabilnak a járást sokszor. 2012ben volt még egy nagyobb esésem kosárladbázás közben akkor a hátamra estem de sem fej sem hátfájásom nem volt így nem volt iylen irányban vizsgálat stb. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza szédülés-hátfájás témában

Vizsgálat nélkül és képalkotó vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján elképzelhető, hogy panaszai egy részéért a mozgásszegény életmód is felelőssé tehető, de állhat a háttérben tartási, gerinc fejlődési rendellenesség is. A bizonytalan "liftezéses" panaszai hátterében pedig az egyensúlyozó rendszer betegsége, vagy más központi idegrendszeri kórkép is állhat. Mindenképpen azt javaslom keressen fel egy ortopédiai és egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol megfelelő vizsgálatokat követően pontosabb választ, megfelelő kezelést tudnak majd adni.

Kérdés: 2015. szeptember 25., 23:41; Megválaszolva: 2015. szeptember 30., 22:22
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboreredmény
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina