kiszáradás?

Tisztelt Andrea! Lehetséges az, hogy egy kizárólag szoptatott 19 hetes kislány súlyfejlődése rendben van (100 g felett van/hét, sokat izeg-mozog) és mégis enyhén kiszárad a nagy melegben? Ugyan a pisis pelenkák száma megfelelő, de narancssárgás, csípős szagú vizelete van benne foltokban. Sajnos hiába teszem többet mellre, tiltakozik minden erejével. Már 2 hónapja így megy, amióta beindult a fogzás. Közelharc minden szoptatás sajnos. Próbálok neki vizet adni, de 10-20 ml-nél többet nem fogad el és nem igazán változtat ez a mennyiség a pisijén sem (+rengeteget izzad) . Ma már kínomban kapott fecskebdőből 10 ml tápszert, ennél többet már nem hagyott. A gyerekorvosunk szabadságon van, de lehet érdemes lenne elvinni máshoz? Egyébként mosolygós baba, nem tűnik úgy, mintha beteg lenne. Kivéve szoptatáskor, mert akkor már nem mosolyog.. 3170 g, 47 cm-rel született, most 5900 g és 60 cm. Napi 1 nagy adag, híg kaki is van. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza kiszáradás témában

Kedves Kérdező!

A biztonság kedvéért azt tanácsolom vigyék el orvoshoz nehogy kiszáradjon a baba illetve a csípős szagú vizelet húgyúti fertőzés is lehet így érdemes megnézettetni a vizeletét.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. augusztus 12., 09:06; Megválaszolva: 2015. augusztus 13., 09:46
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?