Hasnyálmirigy megnagyobbodás?

Tisztelt Doktor Úr! Hosszabb ideje tartó zsírszéklettel, bal oldalon (derékmagasságban az oldalam környéke táji, máshol nem érezhető) nagyon tompa, evés után változóan jelentkező fájdalommal, néha evés utáni fejfájással járó tüneteim vannak. Ezek kis idővel (pár nap) elmulnak, majd kb 1-2 havonta újra jelentkeznek. Illetve arra lettem még figyelmes, h a hasamon a köldök és a szegycsont vonalátol kicsit jobbra a szegycsonttól kb 5-8 cm re egy tojásnyi nagyságon picit kidudorodik a hasizom amikor hátra homorítom és feszül a has, a környező területhez képest kb 1-1, 5 cm re. (ez normális? ) Sört fogyasztok naponta 2-3 üveggel, már jó ideje. Néha többet.töményet szinte egyáltalán nem fogyasztok. Elég sokat stresszelek. a hasnyálmirigy esetleg megnagyobbodva nyomhatja kifelé a hasamat? Várom válaszát, Tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasnyálmirigy témában

A hasnyálmirigy a hasfal hátsó falán helyezkedik el, az elülső hasfalat még jelentős megnagyobbodás esetén sem domborítja elő az elülső hasfalat. A zsírszéklet és az étkezést követő fájdalom hasnyálmirigy-elégtelenségre, krónikus hasnyálmirigy-gyulladásra utal, emiatt kivizsgálás lenne szükséges. ha tényleg igazolódik a kórkép, alkoholtilalom, enzimpótlás és diéta a megoldás.

Kérdés: 2015. január 31., 15:37; Megválaszolva: 2015. január 31., 16:10
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés