laboreredmény: befolyásolta, hogy nem éhgyomorra mentem?

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Olyan kérdésem lenne Ön felé, hogy a mai napon önként részt vettem egy laborvizsgálaton.Ezt negyed 5kor végezték rajtam.Este megkaptam az eredményeket (a kérdés végén bemásolom Önnek, illeltve csatolom a teljes leletet.) , amiken kicsit meglepődtem.Nem éhgyomorra végeztetettem a vizsgálatot.Konkrétan délelőtt megettem egy szendvicset, 2 óra magasságában egy rántott szeletet, olajban pirított burgonyával.Ezt követően elmentem edzeni, ahol folyadékot nem tudtam bevinni, így eléggé kiszáradtam.Csak az edzés végén a tömegnövelő turmix formájában (5dl vízzel, de ez nagyon sűrű volt, ez 3 óra magasságában volt) .Ezt követően ismételten ételt fogyasztottam (rántott szelet, olajban pirított burgonyával, plusz 3dl üdítővel) (fél 4 magasságában) .Ezt követően vették le tőlem a vért negyed 5kor amiből a vérképet alkották. Azért írom le Önnek ilyen részletesen, hogy átlássa ha valóban a vizsgálat előtti étkezéstől jöttek e ki az alábbi eredmények. Amik magasak: Karbamid 10, 1 mmol/L * 2, 8 - 7, 2 H.sav 434 μmol/L * 208 – 428 Albumin 52, 9 g/L * 35, 0 - 52, 0 Koleszterin 6, 60 mmol/L * - 5, 20 Trigliceridek 3, 13 mmol/L * - 1, 70 Lehetnek ezek az eredmények a kb 8dl folyadék fogyasztásából (amiből 5dl elég sűrű volt) , illetve a vizsgálat előtti étkezésből kifolyólag? Illetve mennyi idő alatt tudom ezt normál értékre levinni, ha az étrendkiegészítőt tovább fogyasztom, de a folyadék pótlásra odafigyelek jobban? 4 nap alatt ez kivitelezhető? A teljes laborképet csatoltam Önnek.Várom mielőbbi válaszát! Tisztelettel: Egy kérdező

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Molnár Dóra válasza laboratóriumi lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező! Önenk igaza van, az laboratóriumi értékek összefügghetnek a bevitt nagymennyiségű fehérjével és zsíradékkal, és a kevés folyadékkal. Javasolt több zöldség kevesebb fehérje és napi 1, 5-2 L folyadék (tápanyag- és koffeinmentes) fogyasztása. Néhány nap alatt is javulhatnak az értékek, a vérvételt megelőzően 12 órán át élelmiszert ne egyen, csak vizet ihat. Ezekből az értékekből már lehet arra következtetni, hgy van-e probléma vesével, vagy nincs. Vizelet vizsgálatot is végeztessen! Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 22., 00:41; Megválaszolva: 2015. január 24., 16:49
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina