• Vérkép értékek infarktus kockázat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! A csatolt labor eredményekkel számíthatok-e a közeljövőben súlyos szív, máj, vese problémára? Illetőleg infarktusra. 30 éves vagyok, ülő munkát végzek, 184cm mellé 107 kg-ra híztam az utóbbi 1 évben, és 3 éve alkohol problémákkal küzdök(napi szinten 3-5 liter sör). Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a laboratóriumi lelet értelmezése témában

        Kedves Kérező! A laboratóriumi lelet nem a jövőt mutatja meg, hanem az elmúlt időszakban a szervezetben zajló folyamatokra utal. Tehát: a koleszterinszint kissé magasabb, az ülőéletmód és túlsúly fokozott szívinfarktus kockázatot jelent a hasnoló korú normál tetsúlyú, egészséges életmódot folytató személyekhez képest. Az Ön által rendszeresen elfogasztott alkohol máj- és hasnyálmirigy-betegséghez is vezethet többek között, már van kimutatható májfunkciós zavar (GGT) is. Az alkohol szívizom gyengeséget is okozhat hosszabb távon, illetve növeli a daganatos megbetegedésének kialakulásának kockázatát. Zajló gyulladásra utaló eltérés (CRP) is látható, ennek okát célszerű lenne tisztázni. Hasi ultrahang vizsgálat is javasolt a máj állapotának tisztázására. Háziorvosával konzultáljon. Vélemény: A labor alapján még nincs egyértelmű nagy baj, de már vannak eltérések. Ne dőljön hátra, változtasson egészségtelen életmódján és elkerülheti, illetve lassíthaja egy sor betegség kialakulását. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2018. szeptember 16., 00:14; Megválaszolva: 2018. szeptember 19., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció