Vérvételi eredmény

Tisztelt Doktornő! Kérdésem a vérvételi eredménnyel kapcsolatos. Angliában végezték el és az eredményre azt írták, hogy elégséges. 2-3 érték a megadott értéken belül el tér. Full blood count Total white blood count 7.3 x10^9/L [4.0 - 11.0] Red blood cell count 5.31 x10^12/L [3.8 - 5.8] Haemoglobin concentration 144 g/L [115.0 - 165.0] Haematocrit 0.426 L/L [0.37 - 0.47] Mean cell volume 80.2 fL [76.0 - 97.0] Mean cell haemoglobin level 27.1 pg [27.0 - 33.0] Mean cell haemoglobin concentration 338 g/L [300.0 - 360.0] Red blood cell distribution width 13.2 % [9.0 - 15.0] Platelet count - observation 287 x10^9/L [150.0 - 450.0] Mean platelet volume 12.0 fL [7.5 - 11.0] Above high reference limit Neutrophil count 4.3 x10^9/L [2.0 - 7.5] Lymphocyte count 2.3 x10^9/L [1.5 - 4.0] Monocyte count - observation 0.6 x10^9/L [0.2 - 1.0] Eosinophil count - observation 0.1 x10^9/L [0.0 - 0.5] Basophil count 0.0 x10^9/L [0.0 - 0.2] Nucleated red blood cell count 0.0 x10^9/L [0.0 - 0.1] Erythrocyte sedimentation rate 2 mm/hr [3.0 - 9.0] Below low reference limit Serum C reactive protein level < 5 mg/L [< 5.0] Urea and electrolytes See www.emrn.org.uk for interpretation of MDRD estimated GFR. Please note new creatinine ref range from 01.04.21 Serum sodium level 138 mmol/L [133.0 - 146.0] Serum potassium level 4.6 mmol/L [3.5 - 5.3] Serum urea level 3.2 mmol/L [2.1 - 7.1] Serum creatinine level 66 umol/L [44.0 - 80.0] GFR calculated abbreviated MDRD > 90.0 ml/min/1.73m2 Acute kidney injury warning stage NA Liver function tests Serum total bilirubin level 7 umol/L [0.0 - 21.0] ! Serum alanine aminotransferase level 13 IU/L [< 33.0] Serum albumin level 46 g/L [35.0 - 50.0] Alkaline phosphatase level 75 U/L [30.0 - 130.0] Serum total protein level 73 g/L [60.0 - 80.0] Serum ferritin level 43 ng/mL [13.0 - 150.0] Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy az eredmény alapján kellene-e további betegségre gondolnom és további orvoshoz fordulni vele. Előre is köszönöm a segítséget, és a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laboratóriumi lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező!

A beteg leleteit mindig a panaszaival, a beteg vizsgálatakor észlelt eltérésekkel együttesen kell értékelni. Nem derül ki, hogy Önnek van-e bármilyen panasza, tünete, volt-e korábbi betegsége, miért történt a vérvétel. A mellékelt leletekben nem szerepel érdemi kóros eredmény, további vizsgálat a panaszai alapján lehet indokolt. A trombocita átlagos átmérője minimálisan eltér a referencia értéktől,a vörösvértest süllyedés is, ezeknek nincsen különösebb jelentősége.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. augusztus 19., 13:12; Megválaszolva: 2021. augusztus 19., 17:08
Kérdések és válaszok: Egyéb
CK érték labor eredmény...
Laborvizsgalat során az derült ki, hogy a CK értékem duplája a normálisnak 438 U/1. Sohasem volt a labor eredményemen CK érték kimutatva. Milyen...
elektrolit- és folyadék egyensúly...
Tisztelt Doktornő! Az alábbi vérvételi leletek kétnaponként készültek. Az eredmények alapján, kérem szíves segítségét. 1. az eredményekből...
laboreredmény: befolyásolta, hogy...
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Olyan kérdésem lenne Ön felé, hogy a mai napon önként részt vettem egy laborvizsgálaton.Ezt negyed 5kor végezték...
Kurkumin étrend kiegészítő...
Tisztelt Doktornő/Úr! Több helyen olvastam a kurkumin kedvező hatásairól. A kérdésem, hogy javasolják -e, és milyen dózisban az ilyen étrend...
Koleszterin csökkentés aktív...
Tisztelt Címzett! Elmentem nagy-labor vizsgálatra és magas lett a labor eredményemben a koleszterin szint, azaz: Se koleszterin: 6,9 mmol/l...