Colitis Ulcerosa tényleg elmúlt, vagy csak tünetmentes egy ideig?

Kedves Doktornő! 2006-ban meghalt apukám, majd a páromnak szintén apukám betegsége ideje alatt volt egy nagy műtétje és nekem akkoriban elég sokszor fájt a hasam. Sebészeten dolgozom mint ápolónő és az egyik sebész kollegám intézett nekem egy gasztroenterológust, hogy nézzen meg. Vastagbél tükrözés történt akkor nálam.Kúpig felbírt menni a tanár úr és akkor az derült ki, hogy fekélyes vastagbél gyulladásom van. Pentasat szedtem 1-2 évig majd utána majd megszüntek a panaszaim.Tanár úr nem bírta a vastagbél tükrözést újra megcsinálni, mert ficánkoltam az asztalon, tehát fájt! MR vizsgálatot írt ki de az is gyulladást látott a vastagbelemen. Pentasat abbahagyatta velem a tanár úr és lassan már gyógyszer nélkül 4-5 éve panaszmentes vagyok, nem fáj a hasam sem. Max.korog idönként hangosan, mint, aki éhes volna. Kérdésem, hogy létezik, hogy meggyógyultam volna vagy csak most jelenleg egy átmeneti, tünetmentes időszakon vagyok? Hasmenésem soha nem volt a betegségem alatt, sőt obstipatióban szenvedek szinte gyerek korom óta. Máskülönben egy COLITIS ULCEROSA-nál meddig lehet élni? köszönöm előre is válaszát! Üdv.Nagy Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza colitis ulcerosa témában

Kedves Kérdező!

Nagyon ritkán előfordul, hogy "kiég", azaz elmúlik a gyulladásos bélbetegség, az esetek nagy részében azonban gyógyszer nélkül kiújulás várható. Szintén az esetek legnagyobb részében, ha nincsenek szövődmények, a colitis ulcerosa nem rövidíti meg az élettartamot.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. január 17., 01:48; Megválaszolva: 2015. február 06., 12:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg