ggt érték magasabb

Kedves Doktornő! Férjem 10 éve nem volt laborban, unszolásomra a héten elment."Csillagos" eredményei: zárójelben a helyi labor ref.tartományai szerepelnek. LDL koleszterin 6, 1 (1, 8-3, 9 ref.tart) , össz.koleszterin 8, 06 lett (3-5, 2) . GGt érték 86 lett nála (10-52) Gpt 41 (5-40) vvt süllyedés 23 (5-10) . 50 éves, 173 cm, 80 kg. Nem dohányzik, nem iszik alkoholt, nem kávézik, viszont nagyon szereti a csokoládét és eszik is belőle rendszeresen. Gyógyszert nem szed, semmilyen ismert krónikus betegsége nincs. A háziorvos szerint egyen több zöldséget és kész. De én aggódom, mert nagyon aluszékony. Vérnyomása normális szokott lenni, ha időnként megméri. Aggódjak vagy elég ha valamilyen koleszterin csökkentő teát veszek neki, és megpróbálom diétára fogni? Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza Laboreredmény témában

Kedves Kérdező!

A HDL koleszterint nem említi a kóros értékek között, ezért feltételezem, hogy ez a normális értéktartományban van. Amennyiben nincs egyéb rizikótényező, elsőként a diétát javasolnám. A csokoládéfogyasztás csökkentése is javasolható.Csökkentett koleszterintartalmú diétát követően körülbelül két hónap múlva javasolnám a vérvizsgálat kontrollját. Az enyhén emelkedett GGT érték nem ad okot aggodalomra, ennek vizsgálatát is javasolnám megismételni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2014. december 12., 20:16; Megválaszolva: 2014. december 14., 15:34
Kérdések és válaszok: Egyéb
Labor- és egyéb vizsgálatok...
Jó napot kívánok! Post covid jellegű vizsgálatra küldött el a kardiológus, készíttettem egy laborvizsgálatot. Ezt mellékelem. Ami zavar az a...
Megfelelőek e kislányom...
Tisztelt Doktornő! A napokban kaptuk meg 10 éves kislányom vérkép eredményeit. Több csillagozott érték is van benne, bár gyermekorvosunk szerint...
Alacsony triglicerid és emelkedett...
Üdvözlöm! Legutóbbi vérképemen az alábbi eltérések látszottak: triglicerid 0, 3; koleszterin 5, 3; LDL-kol. 3, 41. A csökkent triglicerid és...
Vérkép eredmény
Kedves Doktorúr/Doktornő! Vérképem eredményével kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni. Háziorvosom szabadságon van 1hónapig és nem szeretnék...
labor eredmény értékelése
CHCM 35, 8; vizelet leuocyta pozitív; szérum triglicerid 2, 8; szérum kreatinin 92; TSH 13, 297; A kérdésem elsősorban a TSH magas szintjére...