ggt érték magasabb

Kedves Doktornő! Férjem 10 éve nem volt laborban, unszolásomra a héten elment."Csillagos" eredményei: zárójelben a helyi labor ref.tartományai szerepelnek. LDL koleszterin 6, 1 (1, 8-3, 9 ref.tart) , össz.koleszterin 8, 06 lett (3-5, 2) . GGt érték 86 lett nála (10-52) Gpt 41 (5-40) vvt süllyedés 23 (5-10) . 50 éves, 173 cm, 80 kg. Nem dohányzik, nem iszik alkoholt, nem kávézik, viszont nagyon szereti a csokoládét és eszik is belőle rendszeresen. Gyógyszert nem szed, semmilyen ismert krónikus betegsége nincs. A háziorvos szerint egyen több zöldséget és kész. De én aggódom, mert nagyon aluszékony. Vérnyomása normális szokott lenni, ha időnként megméri. Aggódjak vagy elég ha valamilyen koleszterin csökkentő teát veszek neki, és megpróbálom diétára fogni? Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza Laboreredmény témában

Kedves Kérdező!

A HDL koleszterint nem említi a kóros értékek között, ezért feltételezem, hogy ez a normális értéktartományban van. Amennyiben nincs egyéb rizikótényező, elsőként a diétát javasolnám. A csokoládéfogyasztás csökkentése is javasolható.Csökkentett koleszterintartalmú diétát követően körülbelül két hónap múlva javasolnám a vérvizsgálat kontrollját. Az enyhén emelkedett GGT érték nem ad okot aggodalomra, ennek vizsgálatát is javasolnám megismételni.

Kérdés: 2014. december 12., 20:16; Megválaszolva: 2014. december 14., 15:34
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg