Állandó váladék a nyelőcsövön

Üdvözlöm doktor úr! 2012. december óta szenvedek hol erősebb, hol gyengébb nyelőcsőre tapadt váladékkal, amit nem tudok lenyelni. Éjszaka, ha felébredek, nem tudok az állandó nyeldeséstől visszaaludni. Nagyon zavar már ez az állapot. Gyomrom soha nem fáj, nem ég, nincs égő érzésem sehol, sav nem szokott visszajönni, csak ez a slejmszerű, áttetsző nyák, amitől már-már idegbajt akarok kapni. Voltam fül-orr-gégésznél. Orr-melléküreg röntgenen, légzésfunkció-vizsgálaton, tüdőszűrőn, asztma kizárásán, allergia, ételallergia-teszten, nyaki ultrahangon - minden vizsgálat negatív. Legutóbb gyomortükrözésen, ahol nyelőcső refluxot állapítottak meg, 38 cm-nél nem zár a záróizom, az áttetsző váladékot is látták a nyelőcsövön. Helico baktérium nincs, lisztérzékeny sem vagyok. Felírták a Controloc nevű gyógyszert, amit 8 hétig kellett szednem. Nem csillapodott a váladék. Emésztésre több fajta gyógykészítményt kipróbáltam, de nem segített. A gasztroenterológus tanácsára elmentem magán fül-orr-gégészhez, (hátha ez a váladék orr felől jön) , aki említésre nem méltó orrsövényferdülésen kívül, nem talált semmit.Homeopátiás szereket írt fel, majd ha nem szűnik a váladék ct beutalót ír nekem. Kérdésem;valóban lehet refluxom, vagy mi ez a nem szűnő slejm? Ha elmegyek ct, vagy Mri-re az a gyomorban, vagy orr-melléküregekben kimutathat valami dolgot amitől van az áttetsző váladék? Válaszát nagyon köszönöm! Kné

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza garatváladék témában

Ha nyelési ingert okozó váladék a probléma, akkor kevéssé valószínű, hogy reflux okozza a megjelenését (nyelési ingert a garatba kerülő anyagok okoznak) . Érdemes lehet még nyáltermelési vizsgálatot végeztetni esetleg autoimmun kórkép irányába vizsgálódni (Sjögren szindróma) .

Kérdés: 2014. december 08., 14:04; Megválaszolva: 2014. december 08., 20:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés