Tanulási nehézségek estetén mit szedjek ami hat?

Üdv. A helyzet az hogy érettségi előtt állok és elég nehezen megy a sokféle és sokmennyiségű információ befogadása. A dolgom megkönnyítése érdekében egy patikushoz fordultam aki elmondta hogy ilyen esetekben Lucetamot vagyis piracetám hatóanyagú készítményt kell szedni. A gond már eleve ott kezdődött hogy a tabbletta 400mg os volt- ő azt modta hogy reggel délben egyet-egyet viszont nagyon sok helyen olvastam hogy ennél jóval többet kell szedni egy nap.Nos én nem mertem többet beszedni mivel féltem az esetleges mellékhatásoktól. A probléma az hogy 1, 5-2 hónap után se vettem észre jelentősebb változást.Lehet hogy mégis keveset szedtem belőle vagy egyszerűen nincs hatással rám a piracetám.Utána néztem még pár dolognak aminek állítólag jelentősebb hatása van az agyra ilyen a Noopept és a Phenylpiracetam.Ezekről mi a véleménye? Vagy van más megoldás is.Tisztába vagyok azzal is hogy vannak természetes agyserkentők is mint pl. B vitamin komplex, omega3 vagy ginko biloba.De úgy gondolom ezekell korántsem lehet olyan hatást elérni.Köszönöm hogy elolvasta a levelemet és türelmesen várom a véleményét az alábbi témával kapcsolatosan.

Dr. Árki Ildikó válasza tanulás témában

Tisztelt Kérdező!

A gyógyszerek betegségek gyógyítására valók. Sajnos felgyorsult korunkban türelmetlen és teljesítmény centrikus társadalmunkban elharapózott az a téves nézet, hogy mindent megváltoztathatunk gombnyomásra vagy egy tabletta bekapásával. Ez persze nem így van. Az érettségi a több év alatt már megtanult anyag számonkérése, tehát elvileg nem teljesen új információk befogadásáról van szó a felkészülés alatt.Egészséges életvitellel, ami a helyes táplálkozásból, napi mozgásból és megfelelő mennyiségű alvásból, folyadékfogyasztásból áll, a tanulás nem okoz problémát. Persze kinek könnyebben megy, kinek nehezebben, ez alkat kérdése.

Összefoglalva a véleményem: feleslegesen nem tanácsos kémiai szereket juttatni a szervezetünkbe. (Noopept nem szerepel a Magyarországon tözskönyvezett gyógyszerek között)

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. december 05., 21:48; Megválaszolva: 2014. december 06., 20:23
Kérdések és válaszok: Egyéb
Égési sérülés utáni duzzanat...
Vér eredmény
Vér labor vizsgálatomnál Eosinopil gran. 6,96 % Haemoglobin 118 % Haematokrit 34 % MCV 78 MCH 345 Vas 3,4 Ezek az eredmények jelentenek...
Mi okozhatja?
Tisztelt doktorúr/doktornő! Körülbelül 1.5 hónapja, foghúzást követően (3 fog felülről, egymás mellett, nem tudom, van-e köze egymáshoz a...
Labor eredmények
Üdv Nemrég voltam laborvizsgálaton, melyen a mellékelt eredményt kaptam. A vérképem már évek óta ilyen, háziorvosom nem mond rá semmi, csak...
Ismerelen eredetű fej- és állkapocs...
Tisztelt Doktornő! Körülbelül egy hónapja a jobb oldali állkapocs- illetve halánték tájon erős fájdalmat érzek, különösen rágáskor, illetve ha...