Sürgősségi/Mihamarabbi ellátást igényelnek testi panaszaim?

Kedves Doktor Úr/Hölgy! Tüneteim a következők: folytonos, állandó erős szívverés, ami szabad szemmel látható: a papír ritmusosan mozog a kezemben, a pohárban lévő víz rezeg, a kezeim nyugalomban rezegnek, sokszor ha bizonyos pozitúrában ülök, akkor a lábfejeim is, továbbá, tegnap vettem észre a tükörben, hogy gyakorlatilag lüktet a nyakam, mind két oldalt, ritmusosan, olykor pedig, azt érzem, hogy "recseg" a fejem, mint amikor egy szerkezet valamilyen nagyobb terhelés miatt "recseg, ropog".Fekve látni, a hasam ritmusosan mozog. És ezek mindegyike nyugalmi állapotban. Pulzusom nyugalomban 60-75, vérnyomásom enyhén emelkedett, utóbb 135 körül volt. (bár egy régi itthoni vérnyomásmérővel mértem, lehet eltérés) Körülbelül 1 hónappal ezelőtt voltam magánkardiológusnál, aki egy teljes szívultrahangot csinált, EKG-t is. Nem talált semmit, bár akkor még nem ez volt a panaszom, nem volt "látható" panaszom, más jellegű panaszaim voltak, olyan mint hát, váll fájdalom, szív-szúrkálás, gyengeség érzet. Pajzsmirigy vérvizsgálatom negatív. A vérképemben egy picit alacsonyabb a kálcium szintem, és emelkedett a vas szintem (már több éve) , 30, 2 (és 24, 0 a felső határ) . A VVT-m 1 mm/h és 3 mm/h az alsó határ.Továbbá az össz bilirubinom is emelkedett egy picit és az orvos elküldött hasi ultrahangra (világos széklet okán) . Egyéb eltérésem nincs(C-protein, koleszterin is jók.) Szociális fóbiás vagyok, szorongó beteg, másfél héttel ezelőtt kezdtem el szedni egy SSRI antidepresszánst, talán összefüggésben van, jelen panaszaimmal, talán nem, mindenesetre fokozatosan hagyom el emiatt. Több éve nem sportolok, gyakorlatilag egész nap egy helyben ülök vagy fekszem. Már egy ideje azt is észrevettem, hogy az arcom egyik fele, az orrom melletti kis rész kipirosodik egy időre, volt olyan, hogy az orrom lett piros. (ezt nem mondtam a háziorvosnak) A hajmosáskor észrevehetően több haj hullik ki, mint bármikor máskor. Vajon, a szívem a hunyó? Vagy aneurizma? Milyen vizsgálatokat javasol (még)?

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza szívverés témában

Kedves Kérdező!

Az SSRI, így a Sertralin teljes hatásának kialakulásához hetekre van szükség, a mellékhatások, így az akaratlan mozgások már a gyógyszerszedést követően rövid idővel is jelentkezhetnek. Beszélje meg kezelőorvosával a további gyógyszeres kezelési lehetőségeket. A leírtak alapján szorongása felerősödött, ez megfelelő kezeléssel csökkenthető

Kérdés: 2014. október 22., 18:35; Megválaszolva: 2014. október 26., 19:40
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...
Majomhimlő
Igaz-e, hogy aki még kapott fekete himlő elleni védőoltást ("tüzes karcolás"-nak hívtuk gyerekkoromban) , az védett a majomhimlővel szemben? Egyszer...
Ortopédiai probléma vagy...
Borda menti fájdalom mindkét oldalon?
Kedves Doktornő/Doktorúr, 24 éves fiú vagyok. Koronavírus fertőzésem volt 4 hónapja. 3 oltással rendelkeztem, nem viselt meg nagyon-nagyon, de...
Égési sérülés utáni duzzanat...