K- antigén?

Műtét előtti vércsoport meghatározásnál kiderült, hogy bizonyos K- antigént találtak a véremben, és amíg nem találnak K antigénre negatív transzplant vért, addig sajnos nem műtenek! A műtét oka, cysta a bal petefészken és a bal petevezetőben. Ezek eltávolítására van szükség a meddőség megszüntetésére! Nagyon érdekelne, hogy mi ez a K-, és mitől alakult ez ki, és van bármi, amit lehet tenni, hogy megszűnjön ez az antigén? Lehet köze ennek a meddőséghez, esetleg korábbi vetéléshez? A férjem A RH-, én A RH+., Amit eddig tudok, az pont fordított esetben gond!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza vércsoport témában

Kedves Kérdező! A K antigén az Rh rendszer része, a K- jelzés azt jelenti, hogy az Ön vörösvérsejtjei nem hordozzák ezt az antigént. Azért van szükség K- vérre a műtéthez is, hogy ne kerüljön olyan vér a szervezetébe, ami hordozza ezt a K antigént, azaz K +, ez ugyanis antitest képzést indítana meg a szervezetében. További vetélések elkerülése érdekében meg kellene vizsgálni részletesen férje Rh antigénjeit is, ugyanis amennyiben ő K+, a magzat is K+ lesz (dominánsan öröklődő tulajdonság), ami kiváltó oka lehet a vetéléseknek. Ezek genetikai tulajdonságok, semmit nem tud tenni megváltoztatásukra. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Megválaszolva: 2014. szeptember 22.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...