Elég-e csak a TSH érték ahhoz, hogy megfelelő-e a pajzsmirigy működésem?

A háziorvosomnak jeleztem, hogy pajzsmirigy alulműködésre gyanakszom.Súlyomat úgy tudom kordában tartani, ha napi 1500 kcal-t eszem fizikai munka mellett.Ha netán többet engedtem meg magamnak akkor felszaladt 2 kiló.Állandó teltségérzetem van, puffadok, ki-ki marad a széklet. Nagyon fázós vagyok, a 25 C°-os lakásba kezem lábam jéghideg.Néhány hete rendszeresen ellenőrzöm a vérnyomásom és 100-110 a per pedig 60-65 körül van. Elküldött vérvételre ami szerint nincs baj mert a TSH 2, 25. Bár a koleszterin emelkedett 5, 9. Ezen kívül a bazofil volt megcsillagozva 0, 03 valamint a MPV 6, 8. Elégedjek meg ennyivel, hogy nincs semmi bajom, vagy ön szerint kellene-e még további vizsgálat, esetleg a T3 T4 értékek? Válaszát köszönöm.

Dr. Árki Ildikó válasza TSH témában

Tisztelt Kérdező!

T3, T4 vizsgálatot nem kérhet háziorvos. A TSH jelzi a pajzsmirigy funkciót, amennyiben ez kóros lett volna, a labor automatikusan elvégezte volna a T3, T4 vizsgálatot is.További vizsgálatok szükségességét, kontroll laborvizsgálat idejét beszélje meg háziorvosával. Az emelkedett koleszterinszinttel kapcsolatban diéta, életmódváltás szükséges, esetleg gyógyszeres kezelés, szintén a háziorvos megítélése alapján.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. január 30., 15:56; Megválaszolva: 2014. február 01., 14:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
TSH laborérték
Labor eredményemben a TSH értéke 0, 036 /0, 4-4, 0/ rendkívül alacsony. Az FT 414, 9 /10, 3-24, 45/, az FT 3 5, 07 /2, 76-6, 45/.Zárójelbe a...
Babát szeretnénk
Tisztelt Doktor úr! Augusztus óta tervezzük a babát, 27 éves vagyok. Fogamzásgátlót márciusban hagytam abba. Lassan két éve hogy pajzsmirigy...
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...