IgA, IgG, IgM

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi témával kapcsolatban fordulok Önhöz tanácsért. Gyakorta visszatérő, influenzaszerű megbetegedések miatt férjemnél Protein Elektroforézis vizsgálatot és egyéb laborvizsgálatokat is végeztek, melynek során az alábbi eredmények születtek: IgG 27, 50 g/L (ref.: 6-16) , IgA <0, 060g/L (ref.: 0, 8-2, 8) , IgM 0, 250 g/L (0, 5-1, 9) . Összfehérje: 90 g/Lg/L (ref.: 60-80) , Globulin 41 g/Lg/L (ref.: 20-35) , Albumin 51 g/Lg/L (35-50) , Kreatinin 59 umol/L (ref.: 64-104) . Utánaolvastam, hogy minden ötszázadik embernél előfordul az IgA hiány, és kezelése nem lehetséges. Az IgM hiányt viszont már ritkán előforduló veleszületettnek említik. Jól értelmezem, hogy itt egy immunhiányos állapot van nála, amelyet az IgA teljes és az IgM csökkent szintje jelez? Ha tényleg immunhiányos állapot, akkor azt lehet esetleg tudni, hogy ez már veleszületett, vagy szerzett? Az IgG emelkedett szintje, mit jelezhet a többi immunglobulinnal szemben, ill. ha emelkedett, akkor ez nem okoz gondot? Az IgM hiánya pótolható-e (az IgA tudomásom szerint nem) valamilyen módon, illetve az immunrendszer erősítésére mit ajánlana? Az összfehérje, a globulin, albumin és a kreatinin eltérés összefüggésben lehet a immunglobulin eltérésekkel? Férjem kora: 38 éves, ischemias szívbetegsége és magas lipidszintje van, amelyekre Zyllt 75 mg, Tritace 2, 5 mg és Atorvastatint szed. Korábban egy köldöksérv műtétje, izotópos szívizom szcintigráfia és egy érfestéses koszorúér vizsgálata volt (koszorúér elzáródást nem, szívkamra falmozgászavart viszont találtak, amely által a szívizom renyhébben működik, okát nem tudják) Előre is köszönöm idejét és megtisztelő válaszát. Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza immunológia témában

Tisztelt Kérdező!

Mindenképpen anyagcsere és immunológiai irányú kivizsgálást javasolnék a férjének. Boldog, békés ünnepeket kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. december 13., 13:09; Megválaszolva: 2013. december 19., 11:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Immunhiány
Ikreim vannak. Most lesznek két és félévesek. A nagyobbik fiamnál immunhiányt diagnosztizáltak. Ő kb 5 és fél hónapos koráig szopizott, de már az...
Alacsony EGFR-epi
Magas konjugált bilirubin
Hasi ultrahang utáni teendők
Combfájdalom