Az immunszerológiai vizsgálatot meg kell ismételni?

T. Dr Úr/Nő Immunszerólógiai vizsgálatot végzetek nálam, csontfájdalmak, csontritkulás, felszívódási zavar, és egyéb tünetek miatt. Közben erős izületi gyulladás miatt antibiotikumot szedtem, huzamosabb ideig, valamint kortikosteroidot asthmára. Autoantitestek voltak a véremben, normál tartományban, az ANA viszont pozitív lett. Több orvos azt kérte tőlem ismételjem meg a vérvizsgálatot, mivel a gyógyszerek befolyásolhatták az eredményt. De a reumaimmunológus viszont tudta, hogy erős gyulladáscsökkentőt szedek, és állította, hogy nem befolyásolja a vérképet. A háziorvosomat is megkérdeztem, de Ő is a vérvizsgálat megismétlését tanácsolta. Mivel Ő pedig cöliákiára gyanakszik, és azt mondta, hogy akkor jön a biopszia. Mit javasol, tényleg érdemes lenne megismételni a vérképet? Üdvözlettel Sz. L

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza immunológia témában

Kedves Kérdező,

szerintem is érdemes megismételni az immunszerológiai vizsgálatot, de legalább 4 héttel azután, hogy a kortikoszteroidot abbahagyta.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. május 17., 17:04; Megválaszolva: 2011. május 19., 13:02
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
autoimmun betegség?
Tiszteletem! 37 éves vagyok, gyermekkorom óta Raynaud-szindrómám van. 3 inszemináción és egy lombikon vagyok túl. A lombik hiperstimulációval...
antitest pozitivitás
Tisztelt Dr. Szántó Antónia! Többszöri vetélés után végzett immunológiai vizsgálaton kiderült, hogy spermium elleni antitest pozitivitásom...
lelet értékelése
Tisztelt Dr Úr! 12.hó 1-én debreceni immunológia lelete.Vélemény: Rajnaus panaszai, izületi panaszai miatt nem dif aut immunbetegség áll...
Immunológia kérdés, Magasabb CH50...
Tisztelt Doktor Úr/nő, sikertelen lombik programok miatt, immunológia vizsgálatokat kértem. Szinte tökéletes lett az eredmény, megnéztek nagyon sok...
Autoimmun eredet?
Másfél éve a szívultrahang szerint folyadékgyülem van a szívburokban, aminek az orvosok nem találják az okát. A labor értékek határértéken...