vérplazma adás

Tisztelt Webdoktor! Vérplazma adásra járok és szeretném megkérdezni, hogy van-e ennek élettanilag káros hatása, különös tekintettel arra, hogy a meglévő két gyermek után még egy babát szeretnénk a férjemmel. Már két éve próbálkozunk, pedig az első két gyerek fogantatásakor nem volt gond. A két gyermek édesapja ugyan nem a mostani párom. Persze, magam is jóval fiatalabb voltam, de megvizsgáltattuk magunkat és egyönknél sem találtak szervi problémát. Mindemellett célzottan és a feltételeket ismerve próbálkozunk. Lehet-e kapcsolat a plazma adás és a teherbeesés hiánya között. Illetve egy meglévő korai terhesség -amiről még nem is tud az ember- megszakadhat-e emiatt? Előre is köszönöm válaszát. vali

Dr. Tomonkó Magdolna válasza vérplazma témában

Kedves Kérdező!

Kérdésével kapcsolatban tudomásom szerint nincs nagy betegszámon alapuló felmérés, tapasztalat.

A folyamatos plazmaferesis folyamatos veszteséget jelent a szervezet számára plazmafehérjékből, immun anyagokból, ami azért nem tekinthető normális folyamatnak.

Személyes véleményem az, hogy szánjon időt a szervezete teljes regenerálódására, függessze fel a plazma fereziseket, kezdje el vitaminokkal feltölteni a szervezetét, így kedvezőbb körülményeket tud teremteni a teherbe esés számára.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. július 18., 11:43; Megválaszolva: 2013. július 24., 17:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
vérplazma adása
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő kérdésemre szeretnék választ kapni: Egy ismerősöm - nő, 35 éves - hetente három alkalommal ad vérplazmát...
Lábon folt
Folt lábon
Kullancs csípés
D vitamin tuladagolas