Orbánc és Astrix

Üdvözlöm! Egy hónapja diagnosztizálták nálam az orbánc nevű betegséget. Kaptam antibiotikumot amivel egy hét alatt a foltok elmúltak, lassan, de biztosan gyógyulgatok. (Kéz és lábfájás még megvan) . Az antibiotikum mellett írtak fel Astrix és Detralex nevű gyógyszereket, mondván, hogy megelőzésképpen a betegség miatt. Értem miért kellett, ezzel nincs is gondom. Ami viszont aggaszt, hogy elfogy lassan az Astrix (30 napja szedem) , és nem szeretném tovább szedni, viszont a tájékoztatóban az áll, hogy nem lehet abbahagyni. Ha ezt tudom, el sem kezdem szedni. (Sajnos nem olvastam el azonnal amikor felírták) . A Detralex rendben van mint érfalerősítő, de az Astrixot abba akarom hagyni. Kérdésem, hogy kiváltható-e valamilyen természetes alvadásgátló készítménnyel, mondjuk fokhagyma kapszula vagy tud-e ajánlani hasonló hatású készítményt nekem, ami nem acetilszalicilsavat tartalmaz. Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza orbánc témában

Tisztelt Kérdező!

Az orbánc "megelőzéséhez" nem szükséges a vérlemezke összetapadást gátló acetil-szalicilsav szedése (hacsak más okból nem szükséges önnek, ezt kezelő orvosa tudja) A fokhagyma kapszulával kapcsolatban nem tudok tudományos értékű vizsgálatok létezéséről, egyéb leírások antibiotikus és vérrögképződést csökkentő hatásokat írnak le. Ha valóban szükség van a vérrögképződés megelőzésére, akkor nem tartanám elegendőnek a fokhagyma kapszula terápiát.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. június 20., 12:54; Megválaszolva: 2013. június 21., 18:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
Ortopédiai probléma vagy...
Égési sérülés utáni duzzanat...
Vér eredmény
Vér labor vizsgálatomnál Eosinopil gran. 6,96 % Haemoglobin 118 % Haematokrit 34 % MCV 78 MCH 345 Vas 3,4 Ezek az eredmények jelentenek...
Mi okozhatja?
Tisztelt doktorúr/doktornő! Körülbelül 1.5 hónapja, foghúzást követően (3 fog felülről, egymás mellett, nem tudom, van-e köze egymáshoz a...
Labor eredmények
Üdv Nemrég voltam laborvizsgálaton, melyen a mellékelt eredményt kaptam. A vérképem már évek óta ilyen, háziorvosom nem mond rá semmi, csak...