D-dimer emelkedés

Tisztelt Doktornő/Úr! 2 hete lábfájdalommal beküldtek a kórházba, D-dimer 0.16, bal lábon ultrahang negatív, nincs trombózisra utaló jel. Múlt hét óta a jobb lábam is fáj, megint kórház, D-dimer 0.45, jobb lábon ultrahang negatív. A héten csináltak még egy D-dimer vizsgálatot, azon 256 lett az eredmény, gondolom más a mértékegység. A referenciatartomány 0-250 között van, tehát ez az eredmény magasabb a normálisnál. A kérdésem hogy a D-dimer emelkedése mire utal és van-e ok az aggoldalomra ennyi eltérésnél? Nő vagyok, túlsúlyos és ülőmunkát végzek a nap 8 órájában. Nem szedek fogamzásgátlót, se más gyógyszert. köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza D-dimer témában

Kedves Kérdező!

A minimális D-dimer emelkedést gyulladásos folyamat is okozhatja, a valódi trombózis mindig jelentős D-dimer emelkedéssel jár. Mindaz, amit leírt, növeli a trombózis kockázatát. Azt gondolom, ha nem szűnik lábában a fájdalom, ismételten ellenőrizni kell mind trombózis, mind gyulladás, mind reumatológiai irányban.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. február 21., 16:16 ;Megválaszolva: 2013. február 23., 22:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mitől magas a D-dimer!
Tisztelt Dr. Kérdésem az lenne, hogy a ddim.: 1863ug/l, INR: 1, 05.voltam érsebészeten, mert fáj a lábam, mélyvénás trom.kizárva.az alsóvégtagban...
Negatív D-dimer érték
Tisztelt Doktor úr/nő! Érdeklődni szeretnék, hogy 1 heti xilox szedése okozhat hamisan negatív D-dimer tesztet? Válaszát előre is köszönöm!...
A múltkor írtam önnek és a választ...
TB ellátás lehetősége
Szegycsont körüli fájdalom