Mitől magas a D-dimer!

Tisztelt Dr. Kérdésem az lenne, hogy a ddim.: 1863ug/l, INR: 1, 05.voltam érsebészeten, mert fáj a lábam, mélyvénás trom.kizárva.az alsóvégtagban, arteria poplitea falában több, kisebb-nagyobb meszes felrakodás van.a véna poplitea vetülete érzékeny, lumene szükebb, belőle gyenge áramlási görbe nyerhető, ez volt a leletemen. Elkűltek tüdőcintigrapiára, mert a tüdő röngenen nem mutatott emboliát, de volt már tüdőemboliám 7éve akkor a ddimerem 720ng/mlvolt! Nem tudom féljek-e vagy csak valami féle gyulladás van a szervezetemben? Válaszát előre is köszönöm! Atrix-ot szedtem régen ugy 6 éve. Most felírtak: CLEXANE 0, 6 inj-t

Dr. Árki Ildikó válasza D-dimer témában

Tisztelt Kérdező! Panaszai alapján felmerült a mélyvénás trombózis, ezért elsősorban most mélyvénás trombózis, tüdőembolia irányában folynak a vizsgálatok. Hogy egy laboratóriumi érték (esetünkben a D-dimer) mire utal (trombózis, gyulladás stb), azt a klinikai tünetek, és a többi vizsgálat eredményeinek ismeretében lehet értékelni.

Megválaszolva: 2014. augusztus 31.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Negatív D-dimer érték
Tisztelt Doktor úr/nő! Érdeklődni szeretnék, hogy 1 heti xilox szedése okozhat hamisan negatív D-dimer tesztet? Válaszát előre is köszönöm!
D-dimer emelkedés
Tisztelt Doktornő/Úr! 2 hete lábfájdalommal beküldtek a kórházba, D-dimer 0.16, bal lábon ultrahang negatív, nincs trombózisra utaló jel. Múlt hét óta a jobb...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?