véleményt szeretnék kérni...

Tisztelt Doktor Úr! Nagyváradrol zavarom kérdésemmel.Körülbelül egy éve szedem az armixxam 5-5. A gyógyszer szedése után 2-3 hónapra azt vettem észre, hogy a karomon erős fényre és szerintem porra alergiás tünetek jöttek létre (hegesztő vagyok tehát a munkám során elkerülhetetlen a fény és a por kizárása) ezt hosszú újjú ing használatával valahogy kiküszöböltem.Ezt követően a nyakamon és a szemhéjon jöttek elő a piros megduzzadt foltok estére (megkell jegyeznem, hogy javarészt reggelre visszahúzódnak) Annak érdekében hogy kizárhassam a gyógyszer mellékhatását szeretném abbahagyni a szedését néhány hétre.Ön szerint ez túl nagy veszéjjel járna -e (a gyógyszer szedése előtt 155-95 volt a vérnyomás) és vajon elegendő lenne ennek a kiderítéséhez 2-3 hét gyógyszermentes időszak.Esetleg volna tanácsa eme probléma orvoslására.Előre is köszönöm fáradozását és türelmét. Tisztelettel B. S. Nagyvárad

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza gyógyszer mellékhatás témában

Kedves Kérdező!

Kezelőorvosával egyeztetve természetesen el lehet hagyni a vérnyomáscsökkentő gyógyszerét, de valószínűleg pótolni is kell valamilyen más tipusú vérnyomáscsökkentővel. Többféle vegyületcsoportot használunk erre a célra, ha egyik nem megfelelő, bőségesen van lehetőség másik tipusút választani.

Vérnyomás ellenőrzés és gyógyszer nélkül semmiképpen ne maradjon.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. január 08., 21:29 ;Megválaszolva: 2013. január 13., 22:41
Kérdések és válaszok: Egyéb
Magas GGT, GOT, GPT
Jó napot kívánok mindenkinek. Járok bőrgyógyászhoz ugyanis pattanások és akne jelent meg a vállamon és hátamon még tinédzser koromban és ez most...
Agyoedema
Mi lehet a baj? mindkét kézfej és lábfej valamint jobb szemhéjduzzanat oedemas felpuffadás.okozhat e solu medrol im adása pár nap után ilyen tünetet
Húgysav szint emelkedést okozhat e...
Az alábbi gyógyszerek okozhatnak e húgysav szint és vércukorszint emelkedést? Asa protect100, tanydon 8o,curidol 37,5mg, rawel sr 1.5 mg. Köszönöm...
gyógyszer abbahagyása?
Az orvos peritolt írt fel,elolvastam a tájèkoztatót,AZT írja az elö par napba fáradèkonyság álmosság elöfordul,de ez napokon belül...
Érprobléma
Üdvözlöm! Szeretném segítségét , kérni! Április 23.-án szteroid injekciót kaptam ,Diprophosból egyet. Rá két napra kezdődtek a problémáim...