Syncumarral melyik gyulladáscsökkentő szedhető?

Édesapámnak pacemaker beültetésre lenne szüksége. Befeküdt a műtétre, de ínygyulladás miatt nem műtötték meg. A szájsebész pedig nem vállalta az ínyműtétet addig, míg két napra abba nem hagyja a Syncumar szedését (napi 1 szemet szed) . Sajnos már az első kihagyott gyógyszer után 12 órával rosszul lett, így újra bevette a Syncumar-t. Így az ínyét nem műtik meg, az ínygyulladásra pedig (a Syncumar szedése miatt) nem mernek gyulladáscsökkentőt írni. Viszont amíg nem szüntetik meg a gyulladást, addig nem kaphat pacemakert. Milyen gyógyszerrel lehetne a gyulladást megszüntetni?

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Árki Ildikó válasza syncumar témában

Tisztelt Kérdező!

Véralvadásgátló (syncumar) kezelés során, amennyiben műtétre van szükség, syncumarról át kell állítani a beteget LMWH injekcióra.Ezt a készítményt szakorvos tudja kedvezménnyel felírni. Beszélje meg háziorvosával, valószínűleg a kardiológus tud majd ebben segíteni. Amennyiben műtét mégsem lenne szükséges, akkor antibiotikum kezelést kell alkalmazni az ínygyulladásra (ebben a szájsebész is segíteni tud) Mivel a legtöbb antibiotikum befolyásolhatja a syncumar véralvadásgátló hatását, labor ellenőrzés (INR) szükséges.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2012. december 13., 20:07; Megválaszolva: 2012. december 16., 00:41
Kérdések és válaszok: Egyéb
Syncumar - B12 vitamininjekció
Tisztelt Doktor Úr/Úrhögy! Édesapámnak 2017 nyarán Billroth 2 műtéte volt pylorus daganat miatt. A műtét helyén nagy hasi sérv keletkezett, amit...
Citrovital
Tisztelt Webbeteg! azt szeretném tudni hogy syncumar mite tabletta szedése mellett lehet e inni citrovital cseppet? naponta egyszer 5 órakor szedem a...
Egész napos légszomj, nehézlégzés
Üdvözlöm! Másfél hónapja lassan a semmiből jobb oldali bordafájdalmam lett, látszólag legalábbis a semmitől (igaz, hogy sokat fájt a hátam csak...
Vérkép eredmény elemzése
Kedves Doktor úr/ Doktor nő! 23 éves férfi vagyok. Az elmúlt 11 napban egy lázzal kezdődő, majd hasmenésben folytatódó fertőzésen estem át...
Lép hiányából fakadó eljárás