Állandó hányinger

'7 éves fiú vagyok, a problémám, hogy pár hete rosszul voltam, reggelente és esténként főleg állandó hányinger-szerű kellemetlen érzés volt a gyomromban, viszonylag magas (170/80) vérnyomásom volt 80-100-as pulzussal, emellett enyhe hasmenésem volt. Orvosnál jártam, azt mondta ez egy vírusos fertőzés, írt fel domperidont, a vérnyomással pedig kórházba mentem ahol vettek vért, egész napos vérnyomásmérőt csak ősszel kapok. A vérteszt szerint minden értékem majdnem tökéletes, emiatt nincs szükség ultrahangos vizsgálatra. Kb egy hét alatt elmúlt a hányinger, hasmenés, viszont 4-5 napra rá ismét előjött, de már csak a hányinger. Domperidont megpróbáltam, de szinte semmit nem változtatott a helyzeten. Most már 4-5 napja küzdök ezzel de nem nagyon akar enyhülni, de hányni még egyáltalán nem hánytam. Étvágyam reggel egyáltalán nincs délkörül van valamennyire, de nagyjából feleannyit tudok csak enni ebédre mint korábban, és már teljesen jólakottnak érzem magam, ugyanez igaz a vacsorára. Számokkal nem tudom igazolni de én úgy érzem fogytam is valamennyit. A közérzetem mostanában nagyon rossz és már 1 héttel az első betegség előtt azt mondták a szüleim, hogy nagyon ideges vagyok, bár én ezt nem érzem. Nagyon félek, mivel az interneten szinte semmi hasonló betegséget nem találtam, egyet leszámítva: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/psziches/51368, ez hasonlít rám leginkább, leszámítva, hogy nem függ a hányinger izgatottságtól, vagy attól, hogy elmegyek-e otthonról. Ami enyhíti a hányingeremet, az a hideg víz és a háton fekvés. Az életmódom augusztus legeleje óta igencsak nem példamutató, augusztusban szinte ki sem mozdultam otthonról. A legnagyobb félelmem, hogy rákos leszek, ha már ezt meg tudná cáfolni, rendkívül sokat segítene doktor úr/ doktornő. Nagyon köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza hányinger témában

Kedves Kérdező!

Nem valószínű a rákos betegség, ne aggódjon! Viszont mindenképp javasolom a részletes kivizsgálást, ami a pajzsmirgyfunkció laborvizsgálatát is kell, hogy tartalmazza - ha még eddig nem volt -, mert a tünetei nagyon hasonlítanak a pajzsmirgytúlműködés tüneteire. Ha ezzel nincs gond, mutassa meg magát gasztroenterológusnak.

Kérdés: 2012. augusztus 23., 12:26; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 12:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hányinger sérvműtét előtt és...
Tisztelt Doktornő! Sérvműtétem volt 4 napja, ami egy kizáródott kis méretű kiújult sérv műtétje volt. A sürgősségi műtét a kizáródás...
Gyomor betegség idősen
Édesanyám 4 napja hányingerrel küszködik, enni semmit nem tud. Az utóbbi években sokat fogyott, jelenleg 35 kg. Megelőzően hangos gyomorműködése...
Rosszullét
Kedves doktor, azzal fordulnék ön (ök) höz, hogy; -a barátnőm gyakran rosszul érzi magát, hányingere van, illetve hány, szédül, ilyen rosszul lét...
Rendszeres rosszullét...
Tisztelt Doktor Úr! Tanácsért fordulok Önhöz, ugyanis már majdnem három hónapja múlni nem akaró, rendszeres rosszullét kínoz. A rosszullétek...
Émelygés étkezés után
Kedves Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy étkezés után émelygést érzek meglehetősen sokáig kb. 1 és fél hete. Az elmúlt...