Alacsony triglicerid és emelkedett LDL-koleszterin?

Üdvözlöm! Legutóbbi vérképemen az alábbi eltérések látszottak: triglicerid 0, 3; koleszterin 5, 3; LDL-kol. 3, 41. A csökkent triglicerid és emelkedett LDL szint mire utalhat? A cukor épp 6, 1 volt, további eltérések: GGT: 141; GPT 49 volt. Megköszönve válaszát, tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza laboreredmény témában

Az alacsony triglic. az jó, viszont a mérsékelten magas koleszterin azt jelenti, hogy csökkenteni kell a koleszterin fogyasztását, e állati eredetű ételekben van. Az LDL az a koleszterin azon frakciója, mely az érelmeszesedését felelős, diétával és testmozgással csökkenthető. A cukrára figyeljen oda, kerülje az egyszerű szénhidrátban dús ételeket, ha túlsúlyos, fogyjon! A magas GGT oka több dolgo lehet, pl. vegyszer, alkohol hatása, egyes emésztőszervi betegségek, a kórelőzmény ismeretében lehet a lehetséges okot megmondani, kérdezze a vizsgálatot elrendelő orvost!

Kérdés: 2012. július 17., 18:12; Megválaszolva: 2012. július 18., 15:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Labor- és egyéb vizsgálatok...
Jó napot kívánok! Post covid jellegű vizsgálatra küldött el a kardiológus, készíttettem egy laborvizsgálatot. Ezt mellékelem. Ami zavar az a...
Megfelelőek e kislányom...
Tisztelt Doktornő! A napokban kaptuk meg 10 éves kislányom vérkép eredményeit. Több csillagozott érték is van benne, bár gyermekorvosunk szerint...
ggt érték magasabb
Kedves Doktornő! Férjem 10 éve nem volt laborban, unszolásomra a héten elment."Csillagos" eredményei: zárójelben a helyi labor ref.tartományai...
Vérkép eredmény
Kedves Doktorúr/Doktornő! Vérképem eredményével kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni. Háziorvosom szabadságon van 1hónapig és nem szeretnék...
labor eredmény értékelése
CHCM 35, 8; vizelet leuocyta pozitív; szérum triglicerid 2, 8; szérum kreatinin 92; TSH 13, 297; A kérdésem elsősorban a TSH magas szintjére...