Laboreredmény cukor beteg édesapámé: mit javasol?

Tisztelt Dr. Nő/Dr.Úr! Édesapám cukorbeteg, magas a vérnyomása, érszűkülete van, és 2 stroke-n van túl. nagyfokú gyengeség tapasztalható nála, nincs étvágya, gyakori hasmenés, naponta 4-5X Gyógyszerei: Athrombin r: 1, nevotens r: 1, meforal 1000 2*2, tenox e: 1/2, chinotal 3*1, wellbutrin r: 1, doxilek2*1, huma-timolol 2*1, aspirin r: 1, meramyl r: 1 mostani laboreredménye ahol eltérés volt tapasztalható: glukoz: 7, 7, HbA1c (NGSP): 6, 4, HbA1c (IFCC):46.5, Karbamid: 9, 4, Kálium szérum: 6.1, Klorid: 111, Őszkoleszterin: 7.7, HDL: 1, 03, vvtszám: 4, 0, Hemoglobin: 127, Hematokrit: 0, 37, Neut: 71, 0, Lymph: 18, 7, EO absz: 0, 46, Vvt süllyedés: 57, vizelet fehérje: ++, vizelet üledék: 1-2 gennysejt, 4-5 vvt. Véleményét, javaslatát előre is köszönöm! Tisztelettel: Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laboreredmény témában

Kedves Kérdező!

A magas koleszterinszint mindenképpen kezelendő, mivel több rizikófaktora is van, valamint érbeteg. A hasmenését okozhatja a Meforal is. A magasabb HgbA1c még tolerálható szinten van. A magasabb Kálium érték kontrollja szükséges. A vizelet bakteriális tenyésztése mindenképpen javasolt, hogy célzottan lehessen antibiotikumot adni. Az enyhe vérszegénységgel jelenleg nincs teendő.

Kérdés: 2012. május 02., 20:11; Megválaszolva: 2012. május 06., 20:07
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat