• Szerológiai vizsgálatot a házi orvostól kell kérnünk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő Köszönöm a választ. Öntől idézném: "Az eGFR a veseműködésre utaló, számított érték, ugyan az Ön esetében alacsonyabb, de a 60 és 90 közötti GFR érték még nem biztos jele a vesebetegségnek, ha más arra utaló tünet vagy diagnosztikai eredmény nem utal arra. " Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, három hete voltam hasi UH n ahol a bal vese felső harmadában 1 cm -es kéregcysta látható, az üregrendszer egyik oldalon sem tágabb. Kérdésemre az orvos elmondta, hogy ezzel semmi teendő nincs. Néha bal oldalt nyilalást érzek de nem számottevő.Ez ezek szerint a labor lelettel összefügg talán és van e valami további teendő ezek fényében. A folyadék bevitel tényleg kevés nálam, igen ez is gond lehet. Férjem leletével kapcsolatban az elhízás tényleg szóba jöhet hiszen 187 cm magasságához 107kg társul. Ő a leleteit pénteken vitte vissza az orvoshoz, de helyettesítő volt csak ott és ő nem tudott a leletre mit mondani. Önt idézem: "A fertőző májgyulladást( hepatitist) vérből történő szerológiai vizsgálattal lehet kimutatni. Hasi ultrahang vizsgálat még szóba jön." Ezt a szerológiai vizsgálatot a házi orvostól kell kérnünk? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Előzmény: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/egyeb/105477 Kedves Kérdező! Az UH vizsgálattal észlelt 1 cm-es kéregcystának nincsen jelentősége. A háziorvos beutalót adhat a lakóhely szerint illetékes ÁNTSZ laborba, leveteti a vért és azt a betegnek kell eljuttatnia.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 26., 19:39; Megválaszolva: 2012. február 28., 19:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: