• Hipoglikémia/cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A terheléses vércukor értékeim a következők: Glükóz 0perces 4, 6mmol/L 60perces 5, 5mmol/L 120perces 3, 1mmol/l (ref. 3, 1-7, 5) Nagyon sokszor szédülök. Naponta ötször étkezem 3 óránként. Kerülöm a magas szénhidráttartalmú ételeket. (testsúlyom normális) Érdekes módon a szédülés sokszor étkezés közben v. után jön. Mit tehetek ellene? Kell-e gyógyszert szednem? Lehet-e sportolnom? Válaszára várva, köszönettel! B.G.

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukor témában

        Kedves Kérdező! Sajnos vizsgálat nélkül elég nehéz megmondani, hogy mi okozza a panaszokat, elméletileg a vércukorszint os lehetne, de természetesen ehhez szükséges tudni, hogy az elfogyasztott étel milyen glikémiás indexel rendelkezik. Azt mondanám, hogy beszélje meg az eredményeket a beutaló orvossal, ő esetleg tud kiegészítő vizsgálatot javasolni. Gyógyszeres kezelés nem szükséges, de a sokszori, kis étkezések mindenképpen hasznosak lehetnek.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 17., 10:10; Megválaszolva: 2012. január 18., 16:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: