• Bőrgyógyászat: lábszagom van, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Még tanuló vagyok, végzős gimnazista. Az órák alatt én magam is érzem a saját lábszagom, ami a cipőből kiverekedi magát, és csak remélni tudom, hogy seki más nem vette észre rajtam kívül:( - Hasított bőr cipőm van, és 100%-os pamutzoknikat használok. Ezt használtam korábban is, nem is volt lábszagom, de körülbelül két-három folyamatosan az van. - A cipőt kezeltük lábszag elleni spray-vel, amit a cipőbe kell fújni; kiakasztottam számtalanszor a levegőre száradni kifűzve és olykor még borotvahabbal is kikentem a belsejét, melynek köszönhetően reggelre csudajó illata lett. -- Ezekből arra a következtetésekre jutottam, hogy a probléma nem más, mint egyedül a lábam lehet, pontosabban annak az izzadása. Megfigyeltem, hogy fürdés után is megmarad a kellemetlen szaga a lábfejemnek, főleg a talpamnak. Első lépésben, utána járva a dolgoknak, egy ecetes lábfürdőt készítettem magamnak. A lábam mintha felfrissült volna. Aznap fürdés után nem is volt semmilyen szaga, nagy örömömre… De másnap, amint visszadugtam a cipőbe, (aminak csakugyan nem volt semmilyen szaga, sőt, kellemes botovahabillata volt) valósággal éreztem, ahogy elkezd izzadni, és vele együtt a szagot is… Arra gondoltam, hogy majd a hintőpor segít. Reggel és este is beszórtam a lábamat, az ujjaim közét, a talpam felső részét, de körülbelül öt másodperccel a cipőbe dugás után újra éreztem, ahogyan a lábamnak irtózatosan ontani kezdi magából az izzadtságot. Egy ideig a hintőporos napokon a hintőpor illata csapta meg az orrom az iskolában, de az izzadtság mindig győzedelmeskedett fölötte, és előbb vagy utóbb elnyomta a finom illatát a kellemetlen lábszag. Fogalmam sincs, mi tévő legyek. Úgy érzem, mindent megpróbáltam, mégsem segít semmi:(. Nagyon elkeserít, ha belegondolok, vajon hány embernek alakulhatott ki rólam emiatt rossz véleménye. Gyógsz: Pantoprazol 1* és SEDOgelat2*1 Gombás fertőzés is lehet minden jel nélkül? Tény, hogy stresszes vagyok, de ezelőtt sem okozott hasonló gondokat.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! Lehet, hogy hiába bőr a cipő, de nem szellőzik. A láb fokozott izzadása miatt használjon solutio antisudoricát, és a fokozott izzadás miatt legyen egy ellenőrző vizsgálat a háziorvosnál.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 23., 15:01; Megválaszolva: 2011. november 24., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: