• Kis mennyiségű alkohol után is rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne, hogy már többször fogyasztottam alkoholt ezelőtt de nem túl nagy mennyiségben, volt mikor inkább közepes mennyiségűt mint keveset, soha nem volt semmi problémám, elmúlt szilveszterig. Ekkor egy buli keretein belül megittam körübelül 1 liter vodkát kólával, energiaitallal keverve, semmi gondom nem volt amíg el nem kezdtem józanodni. Akkor folyamatos tompa hasfájás kezdődött el, illetve hányinger de nem tudtam hányni, ez tartott körübelül 1-2 óráig mikor már teljesen józan voltam, és egyre jobban fájt, ekkor sósvízzel meghánytattak, és körübelül 5 percig jobban voltam aztán ez újra előjött. Miután hazajöttem aludtam egy 3 órát aztán arra keltem, hogy marja a torkom a gyomorsav, vettem be savlekötőt rá, aztán rá 1 órára elkezdtem hányni, illetve remegni, ez olyan hajnali 3 óra lehetett és ez 9 óráig ment, minden gyógyszert kihánytam nem hatott semmi, csak orvosi ügyeleten kapott injekció. Ezután ezt tudva következő alkalommal nem ittam sokat, sőt nagyon keveset, 2 kis feles pohár vodkát és 1db sommersbyt, ugyan ezek a tünetek előjöttek, az erős hasfájás, a hányinger de nem tudtam hányni, viszont ez rá körübelül 3 órára elmúlt. Ezután történt a legfrissebb eset, ahol azt hittem, hogy a vodka miatt voltam rosszul, most nem ittam, csak 3 korty jagert, illetve egy fél sommersbyt, viszont a tünetek megint előjöttek, körübelül fél órára az elfogyasztás után, ezután nem ittam semmit csak ettem egy keveset amit tudtam, majd lefeküdtem pihenni, eltert körübelül 2 óra és este 9-kor elkezdtem hányni, ez ment hajnali 1 ig, ott kaptam gyógyszert hányás ellen, gyomorsav ellen, kihánytam, bármit ittam kis vizet, vagy ettem egy kis pirítóst nem maradt meg bennem. A kúp sem hatott, megint orvosi ügyelethez kellett fordulni, ahol ismét inkejckióval sikerült elállítani a hányást. Meg tudná mondani nekem esetleg, hogy mi lehet ennek az oka? A szilveszteri eset előtt soha nem történt ilyen, de azóta minden alkoholfogyasztásnál igen, a családban sok alkoholfogyasztó volt senkinek nem volt semmi ilyen baja sosem! Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Alkoholfogyasztás rosszullét témában

        Kedves Kérdező! Az alkoholfogyasztás tűrőképessége, mellékhatások jelentkezése nemcsak az alkohol mennyiségétől és minőségétől függ, hanem egyéni különbségek is vannak. Így például az etilalkoholt bontó enzim mennyisége is befolyásolja. Az Ön életkorában pedig az alkoholfogyasztás egyáltalán nem javasolható, sőt kifejezetten káros, nemcsak a májat, hanem az agysejteket is károsítja. Jó kedvhez, vidámsághoz nem szükséges az alkohol fogyasztása, valamint további rosszullétekre sincs szüksége.


        Kérdés: 2020. július 04., 00:28; Megválaszolva: 2020. július 06., 16:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne, hogy már többször fogyasztottam alkoholt ezelőtt de nem túl nagy mennyiségben, volt mikor inkább közepes mennyiségűt mint keveset, soha nem volt semmi problémám, elmúlt szilveszterig. Ekkor egy buli...
        Tisztelt Doktornő! Ma voltam kardiológiai vizsgálaton. A leletből egy mondatot nem értek: “Hepar, lien nem maius” Ez rosszat jelent? Csak mert eddig mindig azt írták hogy nem tapintható. Üdvözlettel, Bognár Izabella
        Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy mielőtt a barátommal először lennénk együtt, még nem volt senkivel kontaktom, igaz lenne az, hogy előtte el kellene mennem nőgyógyászhoz csak azért hogy felírjon fogamzsgátlót vagy valamiyen...
        Tiszelt szakértő! Szeretném állásfoglalását kérni a következő ügyben: Bejelentett lakcímem vidéken van. Életvitelszerűen Budapesten élek, de budapesti lakcímkártyám nincsen. Választott háziorvosom Budapesti. Jogosult vagyok-e budapesti...
        Üdvözlöm. Én Péter vagyok és páromnak most volt teljes vérkép vizsgálata. Ebben kérném a segitségét hogy mik mit jelentenek illetve a kettő csillagozott rész mire utalhat kell-e valami rejtett betegségre gondolni stb. Válaszát előre is...
        Nappali Kórházba járok kezelésre? Jár-e nekem naponta úti támogatás tömegközlekedésre vagy személyautóra?
        Adminisztrativ munkakörben dolgozom egy cégnél, irodai munkarendben. Nemrég egy nőgyógyászati vizsgálat során kiderült, hogy valószínűleg műtétre lesz szükségem, és lehetséges, hogy a méhem is eltávolítják a petefészkekkel...
        T.Dr.nő! Kérdésem az hogy az Astrix 100 mg kapszula szedhető-e a együtt a GOLD krill olaj kivonattal? (napi 1x, ) Sajnos, a házi orvosom nem ismeri ezt a rákolaj kivonatot, így választ sem tudott adni.(A GOLD krill kivonatra rá van írva...
        Van mód arra, hogy ne legyek regisztrálva egyetlen háziorvosnál sem? Van arra valamilyen törvény, hogy igénybe kell vennem a háziorvosi szolgáltatást? Muszáj, hogy legyen háziorvosom? Milyen ellátást kap az, akinek nincs háziorvosa?
        Colonoscopiára kell mennem. Az orvos szerint Algopirint és No-spa-t fogok kapni a vizsgálat idején a fájdalom csillapításra. Kérdeztem, hogy a kábítás mellett erre miért van szükség. Azt válaszolta, hogy a kábításra ma már nincs pénz. Én...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos