KCl-konyhasó

Igaz-e az alábbi dolog (neten olvastam): "A só NaCl! Se több, se kevesebb! van még egy szabvány is erre, a sószabvány, ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia! SEMMI KCL! Ezzel szemben szinte minden só ami a boltokban kapható, bele értve az ún.tengeri sót is, KCL-el kevert ha nem 100%-ban az! Nézzétek meg a dobozán! Ezen felül ott van még a patikában is (és az üzletekben) kapható fűszersóként árult VIVEGA 50: 50 %-os koncentrációban ami a 30: 1-hez képest az 1: 1 (=50: 50%) arányt valósítja meg, tehát megint csak méreg, és mindezt kb. 5000, -HUF-ért, aranyárban...Nézzétek meg a korpovit kekszet is...a felhasznált alapanyagok között "véletlenül" ott figyel a kálium klorid is.. Mit is okoz a KCl mérgezés: szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elő, pl. többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség, ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak a kifejlődésében az anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak. Még így az elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé.

Dr. Boros Miklós válasza kálium témában

Tisztelt Kérdező!

A KCl alkalmazása nem újszerű dolog, előállítása a NaCl-nál sokkal drágább. A NaCl arányának csökkentésére adják a sóhoz. Amennyiben mérgező lenne az előírásnak megfelelő alkalmazás esetén nem kapna forgalomba-hozatali engedélyt. Amennyiben ennyire aggasztja a KCl fogyasztása keresse a boltokban a KCl-t kis arányban tartalmazó élelmiszereket. Fontos információ, hogy földünkön és hazánkban is az átlagéletkor fokozatosan emelkedik.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2011. március 21., 13:20; Megválaszolva: 2011. március 24., 09:40
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Laktóz és fruktóz intolerancia...
Kedves Irinyi-Barta Tünde! Én 25 éves férfi vagyok és nem rég lett hivatalosan is megállapítva Gasztroenterológus szakorvos által, hogy egyszerre...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Kedves Dr.Szabó Zsuzsanna! A POTS-ról írt cikke kapcsán kerestem meg önt. Tünetek és igazolt covid fertőzés nélkül, 2 SputnikV oltással...
Lehetséges cukorbetegség ?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tegnap este 20: 30-kor vacsoráztam 1 tányér édesburgonyát és 2 töltött csirkemellet, amely után ittam 1 pohár bort. Ma 08:...
Vérnyomás-problémák
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! A problémám a következő: Az ajánlottnál alacsonyabb a vérnyomásom, s utánaolvastam, hogy ezt sem szabad...
Vérkép elemzése
Tisztelt Cimzett! A csatolt vérképen lévő eltérésekben kérnék segitseget/elemzest! Elorejarolag, annyit tudni kell, hogy a ferjemnek variococle...