• Víz vagy tea?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Nő!

        Mint sok más ember én is küzdök a megfelelő folyadék mennyiség bevitelével. Egy időben teát ittam, de miután hallottam, hogy a csersavak sok vitamin felszívódását megakadályozzák már csak néha teázom. Vizet kezdtem el intenzíven fogyasztani, de arról pedig azt az információt kaptam, hogy kimossa a szervezetben lévő vitaminokat. Levest nem nagyon fogyasztok a gyümölcslevek, pedig több ártalmas dolgot tartalmaznak, mint hasznosat. Szeretném betartani a napi 3 liter folyadékot, de nem igazán tudom mit lenne érdemes fogyasztani. Válaszát előre is köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a víz témában

        Kedves Kérdező!

        A víz nem mossa ki a vitaminokat, a szervezet annyit tartalékol, amennyire szüksége van, ha elég a bevitel belőlük. A legjobb választás váltogatott alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvizek fogyasztása (szénsavmentes változatban), vagy a szűrt csapvíz.


        Kérdés: 2010-04-13 09:42:12; Megválaszolva: 2010. április 13., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor minden rendben volt. Ellenőrzés képpen ismét voltam kardiológusnál. Időközönként...
        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet,...