Egészséges-e, hízlal-e a 100%-os gyümölcslé?

A cukros üdítőitalokról azt mondják, hogy nem egészségesek, de mi a hyelzet a 100%-os gyümölcslevekkel? Azokból napi fél-egy litert elfogyasztva milyen eü kockázatnak tesszük ki magunkat? Mi a helyzet a gyermekekkel, 4-6 éves gyermekeimnek mennyi 100%-os narancslevet adhatok egy nap, ami az egészséges határon belül van?

WEBBeteg szakértő válasza gyümölcslé témában

Kedves Kérdező!

Természetesen ezek egészségesebb italok, mint a cukrozott üdítők, de cukrot (gyümölcscukrot) tartalmaznak, mely szintén egyszerű szénhidrát. Mértékkel fogyaszthatóak egészséges felnőtt egyének esetében (napi 1-2 pohár) , de cukorbetegek vagy fogyókúrázók inkább ne fogyasszák. A legoptimálisabb az, ha gyerekeinek vízzel 2-3-szorosára hígítva adja naponta 1-2 pohárral, én a pácienseimnek azt javaslom, hogy lehetőleg magát a gyümölcsöt fogyasszák és ne csak a levét, és szénsavmentes vízzel oltsák szomjukat.

WEBBeteg szakértő
Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont
Kérdés: 2010. február 13., 14:50; Megválaszolva: 2010. február 13., 14:50

Kérdések és válaszok: Egészséges élet

Válasz magas vérsüllyedés és...
Tisztelt Doktor Nő, Köszönöm a válaszát. Kérdéseire válaszolva - nem dohányzom. Nagymamámak volt 2es típusú diabétesze idősebb kkorában....
Vérvételi eredmény
Kedves Doktornő! Vérvételi ereményemmel kapcsolatosan érdeklődtem, mellékeltem ismét. A torkom kissé fájt a hét elején, más bajom nincs. A...
Kéz seb kérdés
Köszönöm szépen a választ. Az kimaradt, hogy a hajvágásnál nem viselt gumikesztyűt, elkaphattam valamit? .Nem volt sebem a kezemen, a körmömnél...
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...