Triglicerid

Üdvözlöm! Véreredményemre az orvos azt mondta, hogy minden rendben. Amint nézem, nem egészen így van: a koleszterin 6, 5 nmol/l és a triglicerid 2, 15 nmol/l. Utánaolvastam és ez emelkedett szintet jelent.Elhanyagolható-e? Ha nem, milyen diétával csökkenthető? Testsúlyom normális, nem használok zsírt, olívaolajjal főzök, csak csirkehúst és halat eszem. Az utóbbi időben nem mozgok rendszeresen, mert júniusban volt egy méhműtétem (fibróma miatt) , de azelőtt naponta kocogtam.43 éves vagyok.Köszönöm válaszát!

Dr. Csuth Ágnes válasza lipid témában

Kedves Kérdező!

Az ön esetében tapasztalt laboreltéréseket igenis komolyan kell venni. A kezelés első lépése az életmódváltás, ami a következőt jelenti:

telített állati zsírok kerülése, transzzsírok kerülése, hidegen sajtolt növényi olajok fogyasztása, omega zsírsavak fogyasztása, egyszerű szénhidrátok kerülése, komplex szénhidrátok fogyasztása, rendszeres testmozgás. Amennyiben nem igazán tudja, hogy hol az étrendi hiba, vezessen táplálkozási naplót, és mutassa meg táplálkozástudományban jártas szakembernek.

Ha a táplálkozás hatására pár hónap után nem javulnak az értékek, gyógyszerszedés lesz szükséges.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont

Kérdés: 2009. október 24., 17:58 ;Megválaszolva: 2009. október 24., 17:58
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Triglicerid
Üdvözlöm! A triglicerid értékemmel kapcsolatosan érdeklődnék, a laborleletemen az értéke 2.04mmol/L (felső határ: 1.75) , valamint a GPT is sok...
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?