tanács ekg-műszerrel kapcsolatban

Tisztelt Doktornő! - Magas vérnyomás betegségemre szedek : nebivolol 5 mg-os tablattát -napi 1-et. kb.2 éve egy 24 órás vérnyomásmérésnél a belgyógyász orvos / a vérnyomást rendben találta / észrevette, hogy a pulzusom néha indokolatlanul megemelkedik. Kardiológiai kivizsgálásra küldött. A 24 órás ekg-holter elmzésénl a kardiológus pitvar-fibrillációra gyanakodott. Elküldött szív-ultrangra: ott nem találtak problémát. A következő 24-órás ekg-holter sem adott egyértelmű választ, ezért szív-katérezésen vizsgáltak tavaly nyáron: a kezelőorvos a pitvarfibrillációt kizárta-extra ütéseket mondott nekem-ezért kellett a katéterezés, amelynek során szervi problémát nem találtak. A kezelőorvos a kórházban nem adott másfajta gyógyszert, maradtam a nebivolonál-ő a vérnyomásom megfelelő szinten tartását javasolta. Panaszaim: fáradékonyság, néha bizonytalanság-érzés, koncentrálási problémák, nagy-szívdobbanások, a szív néha elkezd hevesen dobogni/nyugalmi helyzetben is. Nem akarok sokat orvoskhoz járni, ezért egy withings bpm core -nevű készülék megvásárlásán gondolkodom, amely jelezne ha már tényleg orvosi beavatkozás kell. Tudom, hogy az orvosi- szaktudást nem pótolhatja a legjobb műszer sem, de ha segítene a családom/és a magam/-nagymértékű szívproblémáinak kiszűrésében ez jó lenne! Kérdésem: mennyire hiteles ez a műszer? Javasolja-e a használatát?- természetesen a képzelt-beteg jelenséget is szeretném elkerülni. Ha ez a műszer nem alkalmas, akkor van-e olyan, ami megbízhatóan diagnosztizál bizonyos dolgokat? válaszát köszönöm-ödvözlettel:józsef

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a withings bpm core témában

Kedves Kérdező! Erről a készülékről nem tudok korrekt véleményt mondani, nem ismerem. Más laikus felhasználás céljára készült esemény EKG monitorokkal volt már dolgom, többször nyújtottak segítséget a diagnózis felállításában. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 04., 11:04; Megválaszolva: 2021. január 10., 22:53
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Vérkép eredmények
Tisztelt Doktornő! Nem rég, pár napja készítettem általános egészségügyi felmérésként egy vérvételt, amin a következő értékek jöttek ki...
Palpitatio
Magas GGT érték
Kedves Doktornő! A mai laboreredményem szerint nagyon magas a GGT enzimem, és a GPT enzimem is egy kicsit. GOT: 29 U/l, GPT: 51 U/l, GGT: 109 U/l. A...
EKG lelet értékelése
T. Doktornő A következő EKG/ szivultrahang lelet értékelésében szeretném a segítséget kérni : Sinus ritmus 54/ perc Az inferior régióban...
Kardiológia lelet elemzés
Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor...