Magas GGT érték

Kedves Doktornő! A mai laboreredményem szerint nagyon magas a GGT enzimem, és a GPT enzimem is egy kicsit. GOT: 29 U/l, GPT: 51 U/l, GGT: 109 U/l. A koleszterinem 5.5 mmol/l, a HDL 1,27 mmol/l. A triglicerid 2,3 mmol/l. A vércukor 6,2 mmol/l. A többi értékem jó. Kb. másfél éve szedek napi 2x1 Merckformin XR 500 mg-s tablettát. Az utóbbi egy hónapban gyógyszerészi javaslatra elkezdtem szedni napi 2x1 Jutavit Koleszterin Balance tablettát, és napi egy csésze tyúkhúrkeveréket (tyúkhúr, galagonya, cickafarkfű, zsálya) inni, mivel a koleszterinem 6,5-6,8 volt. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ezektől a koleszterin csökkentőktől emelkedhetett meg a GGT és a GPT értékem! Még sohasem volt vele probléma,a Merckformin mellett sem. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Koleszterin csökkentés témában

Kedves Kérdező! Valóban érdemes lenne szüneteltetni az étrend kiegészítőket, és pár hét múlva ellenőrizni a májfunkciós értékeket.

Zsírszegény étrend javasolt. Ajánlott még egy hasi ultrahang vizsgálat is a máj állapotának tisztázására.

A vizsgálati eredmények birtokában lehet a továbbiakról dönteni.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. december 07., 13:06; Megválaszolva: 2020. december 13., 22:46
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Miért nem tudok életmódot váltani?
Az lenne a kérdésem, hogy miért nem tudok életmódot váltani? Többször nekifutok, hogy elhagyom a lisztes, cukros egészségtelen dolgokat, de max 1...
Magnézium szedés
Vérkép eredmények
tanács ekg-műszerrel kapcsolatban
Palpitatio