Kardiológia lelet elemzés

Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor minden rendben volt. Ellenőrzés képpen ismét voltam kardiológusnál. Időközönként pánikolok. A vérnyomásom pánikos iőszakban 150/85 ig felmegy, puzusom ilynekor 98 A leleten a következők szerepelnek: EKG: Sinusritmus 62/min.KP tengelyállás. Norm AV idő. II-III-avF qR, norm kamrai repol. V2 átmeneti zóna RR: 125/75 Hgmm Sat:97% BMI 33,77 kg/m2 Aortagyök 27 mm, aorta billenytű: szabad Bal pitvar: 35 mm, bal kamra: 56/36 mm EF:64% Segmentális falmozgászavar: nincs, Pericardiális folyadék: nincs E/A:0,5/0,7 DT: 250 m/sec Mitrális bill: szab, Norm doplerek Septum hátsó fal: 9-9 mm, RVSP: norm Diagnosis: Hypertonia labilis, CM sec enyhe relax zavar Kérdéseim a következők: 1. A korábbi vizsgálat alkalmával 8 mm-es volt a szívfal, jelenleg 9 mm. Ennek a vastagodásnak van-e jelentősége, mitől lehet ez, jelen-e valamilyen problémát. 2. a CM sec enyhe relaxzavar jelent-e valamilyen veszélyt? Hosszútávon kell-e ellenőriztetni? Komoly problémát jelez-e? Válaszát megköszönve: Kis Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező! kérdésekre a válaszom: 1. A korábbi vizsgálat alkalmával 8 mm-es volt a szívfal, jelenleg 9 mm. Ennek a vastagodásnak van-e jelentősége, mitől lehet ez, jelen-e valamilyen problémát. - nincs jelentősége, nem jelent problémát, ez belefér a mérési variációkba. 2. a CM sec enyhe relaxzavar jelent-e valamilyen veszélyt? Hosszútávon kell-e ellenőriztetni? Komoly problémát jelez-e? - az áramlási sebesség alapján enyhe elernyedési zavart írt le a vizsgáló, ezt valóban érdemes lenne kontrolláltatni, elég sok minden befolyásolja ezt az értéket. Közvetlen veszélyt a fenti paraméterek nem jelentenek. A testsúly optimalizálása fokozatosan , rendszeres közepes intenzitású testmozgás, például napi 1 óra tempós gyaloglás késleltetheti, csökkentheti a fix magas vérnyomás betegség kialakulását. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. november 02., 13:59; Megválaszolva: 2020. november 03., 17:47
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Cékla fogyastása?
Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha...
EKG lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Kérném segítségét az alábbi vizsgálat és EKG-lelet értelmezésében. Mire utal, ha utal valamire, milyen betegség gyanúját...
Meddig normális a verejték?
Kedves Doktornő! Öcsém többször felkereste háziorvosát, azzal hogy gyakran patakokban folyik róla a víz kb. 20 percig, aztán helyre áll a rend. A...
Gyógygombák
Tisztelt Hölgyem! Kb. fél éve szedem az AHCC-t megelőzésként, mely Alfa-glükánt, C-vitamint, B6 vitamint és folsavat tartalmaz. ( 120, 100, 2,8 és...