Kardiológia lelet elemzés

Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor minden rendben volt. Ellenőrzés képpen ismét voltam kardiológusnál. Időközönként pánikolok. A vérnyomásom pánikos iőszakban 150/85 ig felmegy, puzusom ilynekor 98 A leleten a következők szerepelnek: EKG: Sinusritmus 62/min.KP tengelyállás. Norm AV idő. II-III-avF qR, norm kamrai repol. V2 átmeneti zóna RR: 125/75 Hgmm Sat: 97% BMI 33,77 kg/m2 Aortagyök 27 mm, aorta billenytű: szabad Bal pitvar: 35 mm, bal kamra: 56/36 mm EF: 64% Segmentális falmozgászavar: nincs, Pericardiális folyadék: nincs E/A: 0,5/0,7 DT: 250 m/sec Mitrális bill: szab, Norm doplerek Septum hátsó fal: 9-9 mm, RVSP: norm Diagnosis: Hypertonia labilis, CM sec enyhe relax zavar Kérdéseim a következők: 1. A korábbi vizsgálat alkalmával 8 mm-es volt a szívfal, jelenleg 9 mm. Ennek a vastagodásnak van-e jelentősége, mitől lehet ez, jelen-e valamilyen problémát. 2. a CM sec enyhe relaxzavar jelent-e valamilyen veszélyt? Hosszútávon kell-e ellenőriztetni? Komoly problémát jelez-e? Válaszát megköszönve: Kis Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező!

kérdésekre a válaszom:

1. A korábbi vizsgálat alkalmával 8 mm-es volt a szívfal, jelenleg 9 mm. Ennek a vastagodásnak van-e jelentősége, mitől lehet ez, jelen-e valamilyen problémát.

- nincs jelentősége, nem jelent problémát, ez belefér a mérési variációkba.

2. a CM sec enyhe relaxzavar jelent-e valamilyen veszélyt? Hosszútávon kell-e ellenőriztetni? Komoly problémát jelez-e?

- az áramlási sebesség alapján enyhe elernyedési zavart írt le a vizsgáló, ezt valóban érdemes lenne kontrolláltatni, elég sok minden befolyásolja ezt az értéket. Közvetlen veszélyt a fenti paraméterek nem jelentenek.

A testsúly optimalizálása fokozatosan , rendszeres közepes intenzitású testmozgás, például napi 1 óra tempós gyaloglás késleltetheti, csökkentheti a fix magas vérnyomás betegség kialakulását.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. november 02., 13:59; Megválaszolva: 2020. november 03., 17:47
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Hosszan tartó kortikoszteroid...
Tisztelt Doktornő! Flutirin orrsprayt használok az allergiás tüneteimre már több, mint 10 éve, nagyobb adagokban, aminek a leírásában az alábbi...
Táplálékkiegészítők keverése
Tisztelt Webbeteg! Koromból fakadóan egyre többet foglalkoztat a korral járó egészségügyi problémák megelőzése. Nem részletezném a...
Koleszterin változás
Tisztelt Doktornő/úr! Minden laborleletem évek óta rendben van, kivéve a koleszterinem. 2021.01.15. értékek (kb 106 kg voltam) Koleszterin: 6,6...
Miért nem tudok életmódot váltani?
Az lenne a kérdésem, hogy miért nem tudok életmódot váltani? Többször nekifutok, hogy elhagyom a lisztes, cukros egészségtelen dolgokat, de max 1...