• Cékla fogyastása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet, 100m2-es kertes lakásban. 2018-év-ben beköltöztük a nagyvárosba 48m2-es 1-szinti panellakásba. Most éljük az életünket kíméletesen. Nekem a hobbim újságpapír és fehér szolgáltatói papír újrahasznosítása. Mandala felnőtt színezést is nagyon szeretem. Városba biciklizés közben fotózom a virágokat, mert örömet adnak. Én teszek az egészségemért, zöldség- gyümölcs fogyasztással naponta. Paradicsom, uborka, cékla, gyömbér, zöld erős paprika, piros alma. Magasságom:170cm Sulyom:76kg

        Irinyi-Barta Tünde válasza a cékla témában

        Kedves Kérdező! A cékla nagyon egészséges zöldségünk, magas víz- és élelmi rost tartalommal rendelkezik. Vitaminok közül nagyobb mennyiségben tartalmaz folsavat és biotint. Magas szénhidrát-tartalommal rendelkezik, emellett sok oxálsavat és nitrátot is tartalmaz. Az oxálsav veseköves megbetegedés esetén kerülendő, a nitrát pedig gyomorbántalmakat okozhat. Az Ön által fogyasztandó (napi 100 gramm) mennyiségben nem okoz gondot, de a vizelet színe megváltozhat, vöröses színűvé válhat, általában a céklafogyasztás abbahagyása után 48 órával elmúlik a vörös színű vizelet. Javaslom, hogy a napi 100 grammnyi mennyiséget ne lépje túl. Jó egészséget kívánok tisztelettel: Irinyi-Barta Tünde


        Kérdés: 2020. október 07., 14:25; Megválaszolva: 2020. október 13., 23:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet,...