• Fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Tünde! Eddig szedett gyógyszeteim - Szertralin, Tiapridal, Xanax- sajnos nagy mértékben befolyásolták étvágyam és így testsúlyom is. A felszedett többlettől időről- időre sikerült megszabadulnom. A terhességem alatt is - ami alatt semmit nem szedtem- csak az orvosilag megengedett 8 kg - ot híztam . Most úgy néz ki letehetem végre ezeket a szereket. Viszont a felhalmozódott 25! kg- tól szetetnék véglegesen szabadulni. Van bevált dietetikus által összeállított recept könyvem aminek a követésével korábban 15 kg- tól szabadultam meg. Az ajánlott heti 1kg- os fogyásokkal 15 hét alatt. Sajnos a kúra végére nagyon legyengültem, napi energiaszintem is radikálisan lecsökkent. Ezt szetetném most elkerülni vagy ha mást nem lehet csökkenteni a mértékét, mert a jelenlegi aktív életmódom mellett ez nagy gondot okozna. Multivitamin vagy étrendkiegészítő segít ebben? Mit tehetek (még) ennek elkerülése érdekében? Válaszát előre is köszönöm! Ildikó

        Irinyi-Barta Tünde válasza a étrendkiegészítő fogyás témában

        Kedves Ildikó! A csökkent energiaszintnek valószínűleg a diéta során elfogyasztott kevés szénhidrát az oka. A tápanyaghiány miatt fáradékonyság jelentkezik, és a szervezet energianyeréshez az izomzatot is felhasználja, leépíti, ami által még erőtlenebbnek fogjuk magunkat érezni. A jó diéta és eredményes fogyókúra alapja az aktív testmozgás, hogy az izomzat az étrenddel bevitt nagyobb mennyiségű fehérjéből felépüljön. Emellett a vitaminok és ásványi anyagok szintén segítenek a gyengeséget megszüntetni, ezért a zöldségek és gyümölcsök, valamint a zsírszegény húsok alkossák a diétás étrend alapját. Egy jó minőségű vitaminkészítmény szedését mindenképpen javaslom Önnek! Jó egészséget kívánok: Irinyi-Barta Tünde


        Irinyi-Barta Tünde
        okleveles táplálkozástudományi szakember Tőle szeretnék kérdezni

         Irinyi-Barta Tünde

        Kérdés: 2019. szeptember 19., 10:50; Megválaszolva: 2019. szeptember 29., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: