• Mitralis prolapsus és Aspirin Protect

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! 22 éve enyhe Mitralis Prolapsust és kicsi FOA-t diagnosztizáltak nálam, ami szorongásos neurózissal függ össze, ezért a vérnyomásom is emelkedett normál vérnyomás volt (ritkán 139/89 értéket mértünk), ez néha még most is fennáll. A szorongásos rendellenesség gyermekkorom óta húzódik. Évente kontroll vizsgálatra járok, az állapot nem romlik. 15 éve minimum heti három alkalommal sportolok (edzőként is dolgozom), nem vagyok túlsúlyos. Gyógyszerezésem: reggelenként 1x25 mg Betaloc, esténként 1x5 mg Norvasc, és emellett Xanax 0, 25 mg reggel és este, illetve szükség szerint nap közben 1x. A nap közbeni adagra nincs szükségem. Nemrég teljes kivizsgáláson estem át, általános rossz közérzet miatt. Nem volt köze a Mitralis Prolapsushoz, nem kardiológiára kellett mennem. Az érsebészeten javasolták az Aspirin Protect szedését. Mellette napi 1000 mg C vitamint, multivitamint, Calciumot, Magnosolvot, D vitamint, izületekre pedig Flexiwell Fortét szedek. Iszom galagonya teát és májvédő teát is naponta. Ezekről mind tudnak az orvosok, de felvilágosítást nem adtak. A kérdésem az lenne, hogy ez a sok vitamin és ásványi anyag szükséges-e, illetve nem befolyásolják a calcium antagonista Norvasc és a béta blokkoló hatását? Mostanában a szorongásos állapot kizárólag a szívemre korlátozódik, aggódom miatta (tudom, hogy szinte ok nélkül, hiszen egészséges vagyok) és nem akarom a miatta szedett gyógyszerek hatását rombolni, hiszen 22 éve ezek miatt érzem tökéletesen jól magam. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: L. Enikő

        Dr. Molnár Dóra válasza a táplálék kiegészítők, vitaminok témában

        Kedves Kérdező! A fenti táplálékkiegészítők tartós szedésének szükségessége részben laboratóriumi eredmény birtokában volna megállapítható. Valószínűleg nem is szükséges valamennyi, hiszen egy multivitamin készítményben C és D vitamin is van, a pontos összetételt el kell olvasni. A laboreredmény alapján calcium, magnézium-készítmény szedésére vonatkozó tanács is korrektül adható. A szorongásos tünetek miatt jó lenne pszicológussal is beszélni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 01., 12:32; Megválaszolva: 2018. december 02., 23:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: