• Látszódik a pulzus lüktetése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ur!Miért látszik a csuklóm belsején a pulzis lüktezése és a nyakamom is? Ránézek és erősen látszik. Szabad szemmel megtudnám számolni. Még a hasamon is látszik. Ez normális, hogy így látszik a lüktetés? 160 cm és 46 kg vagyok. Egyébként nem magas a pulzusom se a vérnyomásom. Köszönöm

        Dr. Molnár Dóra válasza a pulzus témában

        Kedves Kérdező, Ön a testsúlya és testmagassága alapján a testtömeg index (BMI) számítás szerint sovány kategóriába tartozik. Emiatt valószínűleg vékonyabb a bőr alatti zsírpárna és ezért a bőrhöz közeli erek pulzációja láthatóvá válik. Ehhez még alkati okok is hozzájárulhatnak. A hasi aorta lüktetését átveszik a környező szervek, hanyatt fekvésben, vékony, ellazult hasfallal ez a pulzáció is észlelhető. Természetesen az állapotáról biztosat csak vizsgálat után lehet mondani. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. március 03., 14:44; Megválaszolva: 2017. március 06., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés