pótkávék

vitatott kérdés, hogy a, cikóriakávénak b, gabonakávénak folyamatos fogyasztás esetén van-e káros hatása? pl.az egyik gyógynövény könyv szerint a cikória okozhat aranyérbántalmat és visszércsomó képződéshez vezethet. fáradságát köszönve, üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Irinyi-Barta Tünde válasza kávé témában

Kedves kérdező! Mint minden szervezetbe bevitt anyagnak, legyen az élelmiszer, gyógyszer, lehetnek olyan hatásai, amelyekre egyesek kifejezettebben reagálnak, mint mások. Előfordulhatnak mellékhatások, de ezek száma elenyésző. Szóval fogyassza nyugodtan, a cikóriától nem lesz aranyere, orvosilag nem megalapozott, hogy a sok pótkávé fogyasztása aranyeret okoz. Tisztelettel:

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2012. december 14., 17:29; Megválaszolva: 2012. december 17., 17:44
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
extrasystole - csokolade
Kedves Doktorno, Csak azert irok, mert szeretnem megosztani Onnel a tapasztalatomat. Gyermekkoromtol kezdve (10 ev) folyamatosan voltak extrasystoleim...
Kávé, energia ital!
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy ha reggel megiszok 1 pohárnyi vagy 250ml energia italt, akkor az nap később kávét ihatok-e vagy sem? ...
Kávé helyett árpa és cikória...
Kedves Doktornő! Olvastam, hogy a koffein mentes kávét egészségtelenebbnek ítélik a rendes kávénál. Nekem azt ajánlották egy vizsgálat...
Labor lelet