Túlzott energiaital-fogyasztás

Tisztelt Irinyi-Barta Tünde! Tudom, hogy helytelenül táplálkozom és egészségtelenül élek.... 41 éves nő vagyok. a munkámat tekintve zöldségezem, tehát hajnali 3-kor kelek 04-18-ig dolgozom, nehéz ládák emelése stb. ezzel nincs problémám. Sajnos a munka mellett borzasztó a táplálkozásom. Jóformán csak Szamba csokin (napi6-8 szelet) és Red Bull energiaitalon (napi 8-12doboz) élek. Azért írtam a márkát is mert ezeken kivül mást nem eszem és iszom. Hetente talán 1x-2x eszem egy 5 éves gyereknek való adag főtt kaját.Kenyeret, pékárut 15 éve nem eszem, tejterméket soha.Napközben még Light Colát iszom, vizet soha és kávét sem ittam még soha. Reggelente erős remegés van a gyomromba majd a kezem is el kezd remegni..... Ha megiszom az első Red Bullt és csokit enyhül a remegés. Próbáltam leszokni, de a kellemetlen tünetek miatt nem tudok.betegségről nem tudok mert nem járok orvoshoz.Nem vagyok elhízva a rengeteg szénhidrát fogyasztás ellenére sem. Kérdésem mit tudnék tenni ill. mit javasol a leszokással kapcsolatban. Ja és hogy fokozzam erős dohányos vagyok... Várom válaszát tanácsát! Előre is köszönöm. Tisztelettel Ágnes.

Legfrissebb cikkek a témában

Irinyi-Barta Tünde válasza egészséges étrend témában

Kedves Ágnes!

Étrendjén az a legjobb, ha fokozatosan változtat, mivel ez a típusú étkezés is képes olyan függőséget okozni, mint pl. a dohányzás. A mértékletesség az alappillére, napról napra, hétről hétre. Szervezete már hozzászokott ehhez a magas szénhidrát és kalóriabevitelhez, anélkül, hogy túl sok gondot kellene fordítania azok megemésztésére. Figyeljen oda rá, hogy ne egyből, egyik napról a másikra, hirtelen térjen át egy egészségesebb étrendre. Azt az összeget, amit az energiaitalra költ, tegye félre, és inkább rendeljen/készítsen belőle főtt ételt, amelyek könnyen emészthetőek. Például könnyű leveseket (zöldség, gyümölcsleves) , főzelékféléket, salátát párolt hússal, vagdalttal, rakott zöldségeket, stb. Ezek kis energiaráfordítással elkészíthetőek, mégis magasabb tápanyagtartalommal bírnak. A koffeintartalmat pedig pótolhatja teákból is, javaslom, hogy főzzön reggel akkora mennyiséget, amennyit meginna energiaitalokból, és azt fogyassza helyette. A csoki helyett is választhatja az egészségesebbnek mondható müzliszeleteket, de még jobb lenne, ha például gyümölcsöket (banán, szőlő, alma, stb.) fogyasztana. Ezekkel ugyanúgy visz be szervezetébe cukrokat, csak az egészségesebb gyümölcscukor nem okoz olyan hirtelen vércukorszint emelkedést. Gyomorpanaszaira pedig feltétlenül javasolnék egy orvosi kivizsgálást!

Minden jót kívánok Önnek! Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2015. március 03., 06:35; Megválaszolva: 2015. március 06., 12:06
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Magnézium szedés
Vérkép eredmények
tanács ekg-műszerrel kapcsolatban
Palpitatio
Magas GGT érték