• Belső remegés és más tünetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvüzletem! Kb. 3 hete jelentkezett előszőr a belső remegés, előszőr csak este és éjszaka, amitől nem tudtam rendesen aludni. Emellet ismételten előjött az epetáji és gyomorfájdalmam is, ami folyamatos tompa fájdalmat jelentett. Régóta küzdök depresszíóval és szinte állandóan feszűlt vagyok,pl. az állkapcsomat feszítve tartom.Egy idejig jártam pszihológushoz (kb. fél éve 3 hónapig) ami segített ,de anyagilag nem tudtam megengedni magamnak az alkalmankénti 12 000 ft-ot. A házasságom sem a legjobban alakul, mióta megszületett a kislányunk (2 éve) elhidegültünk egymástól a feleségemmel, és a válás is szóba került párszor.Alapból egy nagyon stresszes ember vagyok, nem nagyon tudok lazítani, állandóan feszültséget érzek magamban. Ez a testemet is nagyon megviseli, kb. 10 éve kezdődtek a gyomorpanaszaim, volt egy epekő műtétem is akkoriban. Azóta is rendszeresen küzdök a visszatérő főként epetályi fájdalmakkal és többször volt rendkívűl erős epegörcsöm, amivel többször kellett az ügyeletre mennem. Sajnos ezen kívűl a szexuális életünk is megszűnt, ami főként az én hibám, mivel ingert sem nagyon érzek a szexre és merevedésem sincs rendesen. Visszatérve az elejére a háziorvosom a feszültségre írt fel nekem Frontint, az egy ideig segített az esti elalvásokban, de most már rendszeresen hajnali 3 körűl felébredek és nem tudok visszaaludni sem. Ebből eredendően elég fáradt vagyok és még ingerlékenyebb. Mivel ülőmunkát végzek, ami stresszes is, két gerincsérvem is van, ami néha szintén nagyon meg tudja nehezíteni a mindennapokat.Ezzel a problémával szoktam járni szakemberhez aki a normál kezelések (masszírozás) mellet egyéb módon is kezel például tűmoxa, vagy energetikai kezelés, ez részben a depressziómon is segít, gondolom az izmok ellazítása miatt. Nagyon kétségbe vagyok esve és nem igazán látom a kiutat a helyzetből, a legnehezebb az hogy a családom sem mindíg számíthat rám a depresszióm miatt. Nem nagyon tudom kontrolálni a depressziómat és a dühkitöréseimet. Azért írtam le ide a gyomorpanaszaimat mert gondolom a kettő összefügg.? Nagyon rossz az hogy tudom magamról hogy mit kéne tennem és hogy mit hogy kéne néznem és hogy kezelni a dühömet de nem tudom ezt megtenni, amiért utálom magamat. Rendkívűl irigy tipus vagyok, állandóan azt nézem kinek milye van, miből tellett neki rá és idegeskedek azon hogy nekem miért nincs, ez megmérgezi a mindennapjaimat teljesen. Folyamatosan aggódom az anyagiak miatt, az egészségem miatt ,a családom miatt és szinte minden miatt. Remélem valamennyire sikerült átadnom az írásom álltal a problémámat. Köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a testi és lelki tünetek témában

        Tisztelt Kérdező, Azt tanácsolnám, hogy keresse fel egy pszichiáter kollégámat. A frontin a feszültségek csökkentésére, az alvászavarra jó lehet átmenetileg, de nem jelent tartós megoldást, és a depresszión sem javít. Erre inkább antidepresszáns beállítása lehet indokolt. A testi panaszok részben biztosan összefüggnek lelki állapotával, ezért ezek javulását is hozhatja magával a jól beállított antidepresszáns kezelés. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. április 25., 19:15; Megválaszolva: 2020. április 25., 22:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt cím,Tisztelt hölgyem !uram! Édesanyámnak havonta a fenti szakrendelőben van pszhiátria kontrollja(gyakorlatilag ez kimerül gyógyszerfelírásban)NEm kényszerkezelt!!! Sajnos állpota mostanában nagyon leromlott fizikálisan is(72 éves)...
        Tisztelt Doktornő! Tavaly novemberben kerültem pszhiátriára. Hasi panaszok miatti depresszió. Nagyon sokat fogytam a hasi köldök táji fájdalmam miatt és a vele járó depresszió, kétségbeesés miatt. 179 cm vagyok 62 kilós férfi. A klinikán...
        Üdvüzletem! Kb. 3 hete jelentkezett előszőr a belső remegés, előszőr csak este és éjszaka, amitől nem tudtam rendesen aludni. Emellet ismételten előjött az epetáji és gyomorfájdalmam is, ami folyamatos tompa fájdalmat jelentett. Régóta...
        Üdvözlöm,a kérdésem az lenne,hogy a lányom fél éve szenved abban ,hogy fontos dolgogat elfelejt ,régi dolgokra is alig emlékszik.Egyéb tünete nincs a háziorvos depressio gyanujával utalta MRI re.Hét éve vagy terhes vagy szoptat a gyekek...