A viagra és pornófüggőség okozhat demenciát?

Tisztelt Címzett! 1 éve kipróbáltam a viagrát, és a hosszan tartó hatás miatt megszoktam a használatát. (heti 1x) + Rászoktam a pornóra A szellemi képességeim nem olyanok mint korábban, sem a logika, sem a rövid és hosszútávú memória. A viagra/pornó rendszeres használata okozhat ilyen tüneteket? Átmenetiek vagy véglegesek? Várom válaszát.

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza pornófüggőség témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben nem feketén, tisztázatlan helyről vásárolt (így esetlegesen ismeretlen szennyezőanyagokat tartalmazó) Viagrát szed, hanem a gyógyszertörzsben szereplő, gyógyszertári Viagrát, úgy a Viagra Idegrendszeri tünetként, nem kívánatos hatásként leggyakrabban fejfájást, vagy szédülést, esetleg aluszékonyságot, a tapintó érzés zavarát, ritkán agyi történést, TIA-t (agyi véráramlás átmeneti zavarát), görcsrohamot, rövid ideig tartó, múló eszméletvesztést tud okozni.

Amennyiben az agyi véráramlás átmeneti zavarát okozta önnél, esetleg elképzelhető, hogy kognitív diszfunkciót, vagyis a szellemi teljesítőképességének zavarát, csökkenését is okozhatta önnél. Ennek a kivizsgálását neurológus szakorvos végzi.

Hivatalosan a Viagra szedését egyébként szakorvosi vizsgálatnak is meg kell előznie, mivel számos veszélyes kardiológiai mellékhatásai is lehetnek a idegrendszert és egyéb szervrendszereket érintő betegségek mellett. Kontrollálatlan, orvosilag nem ellenőrzött szedése nem javasolt.

Ami még fontos és kiemelendő a levele alapján, hogy "rászokott" a viagrára és a pornóra. Maga a függés, az addikció is betegség, és járhat hasonló tünetekkel, mint amit ön tapasztal, ha szellemi szinten neurológiailag nincs is eltérés. Ezek a típusú addikciók egyébként szociálisan is izolálhatnak és komoly párkapcsolati nehézségeket is okozhatnak. Ezért ha szeretne leállni a pornó és viagra függésről, javasolom, hogy keressen addiktológus (pszichiáter - addiktológus) szakorvost, aki segítségére lesz a leszokásban.

Üdvözlettel: Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. december 27., 14:50 ;Megválaszolva: 2022. január 01., 19:01
Kérdések és válaszok: Demencia
Demencia és értelmi fogyaték...
Üdvözlöm, Pusztán kíváncsiságból kérdezem. Hogy mi a különbség a demencia és az értelmi fogyaték között? A demencia: a már meglévő...
A demencia megjelenése és foka...
Házastársam immár 25 éve pszichiátriai beteg, rendszeres kontrollal, számos gyógyszerrel. statusa: mániás depresszió Személyisége, viselkedése...
Kórház utáni zavartság
Tisztelt Doktornő! Anyukám 86 éves, enyhe demenciában szenved, gyógyszert még nem szedett rá, csak a szokásos (cavinton, memoril, betahistin 24 mg)...
Édesanyámról
Édesanyám mindennap főz és már egy ideje szinte mindeneggyes alkalommal amikor neki szeretnék állni enni,bűntudatot kelt bennem,sértegett,és...
Megmondjam Neki?
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, tisztelt Doktor Úr! A véleményét, tanácsát szeretném kérni. Anyai Nagynénémnél 2020. augusztusában...