• Kórszövettani vizsgálati lap

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2008-ban anyajegy levétele történt,annak most a szövettani eredményét pontosan leírom Önnek. 8x4 mm-s babérlevél alakú bőrkimetszés egyik csücskénél félgömb alakú fehér színű 2 mm-s átmérőjű tumorszerű kiemelkedés van.A harmadánál kettéosztva.HIVZS A vizsgált metszetek különböző rétegmélységeiben bőrrészlet látható,melynek felszíne szinte teljes terjedelmében kifekélyződött,itt a dermisben elhelyezkedve apró mirigyszerű kötegeket tubulusokat képezve basalsejtekből álló daganatos szövetprofilferáció észlelhető.A sejtek általában hyperchrom duzzadt magvúak keskeny plasmaszegéllyel,prominens nucleolusokkal.Számottevő oszlás nincs. Eléri a kimetszés vonalát,lobsejtes reakció nincs,érbetörés nincs,necrosis nincs,Grade I,TI,MX,NX Diagnosis:Carcinoma basocellulare adenoides labii. Előzőekben nem volt teljes a leírásom.Ezért elnézését kérem. Aggaszt,mert az orvos azt mondta,nem kell vele foglalkozni. Kérem szíves véleményét.Tisztelettel: Kiss Hedvig

        Dr. Csuth Ágnes válasza a basalioma témában

        Kedves Kérdező! Ez egy basalioma volt, ami ún. semimalignus tumor, azaz helyileg roncsol, de távoli áttétet extrém ritkán ad. Rendszeres kontroll mindemellett szükséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 17:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés