Kórszövettani vizsgálati lap

2008-ban anyajegy levétele történt, annak most a szövettani eredményét pontosan leírom Önnek. 8x4 mm-s babérlevél alakú bőrkimetszés egyik csücskénél félgömb alakú fehér színű 2 mm-s átmérőjű tumorszerű kiemelkedés van. A harmadánál kettéosztva.HIVZS A vizsgált metszetek különböző rétegmélységeiben bőrrészlet látható, melynek felszíne szinte teljes terjedelmében kifekélyződött, itt a dermisben elhelyezkedve apró mirigyszerű kötegeket tubulusokat képezve basalsejtekből álló daganatos szövetprofilferáció észlelhető. A sejtek általában hyperchrom duzzadt magvúak keskeny plasmaszegéllyel, prominens nucleolusokkal.Számottevő oszlás nincs. Eléri a kimetszés vonalát, lobsejtes reakció nincs, érbetörés nincs, necrosis nincs, Grade I, TI, MX, NX Diagnosis: Carcinoma basocellulare adenoides labii. Előzőekben nem volt teljes a leírásom.Ezért elnézését kérem. Aggaszt, mert az orvos azt mondta, nem kell vele foglalkozni. Kérem szíves véleményét.Tisztelettel.

Dr. Csuth Ágnes válasza basalioma témában

Kedves Kérdező!

Ez egy basalioma volt, ami ún. semimalignus tumor, azaz helyileg roncsol, de távoli áttétet extrém ritkán ad. Rendszeres kontroll mindemellett szükséges.

Kérdés: 2011. augusztus 29., 17:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 11:31
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettan basalioma?
Tisztelt Doktornő! Leműtöttek a szemem alatt egy basaliomát, melyet 1 éve diagnosztizáltak, de a covid miatt csak 1 hónapja került kimetszésre. Akkor...
carcinoma basocelluláre
kérdéses elváltozással már többször is /különböző, főleg háti területen/ megoperáltak 2006 óta. Kérdésem: a, napfényvédelmen kívül van...
Szemölcsös bőrbetegség
Tisztelt Dr Nő/Úr..2010 júl.ban tarkomrol szemölcsöt mütött ambulánsan a sebész orvos. Szövettanra küldte, ami két heti vizsgálat eredménye...
basalioma
Egy hónappal ezelőtt sebészi módon fenti diagnózissal mellkasomról bőrdaganatot távolítottak el. Reumatikus problémák miatt évek óta gyógyfürdő...
Carcinoma Basocellulare C44
Tisztelt Dr. úr, /Dr. nő! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy édesanyámat tavaly augusztusban megműtötték rosszindulatú daganattal, de...